Veniturile Zoom au crescut cu 169% – Cronica de business

1. Antreprenorii băcăuani Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, aflată în faliment, la un preț estimat la circa €12 milioane. (Profit.ro)

2. Gigantul francez din domeniul energiei Total va prelua un pachet de 51% într-un proiect de energie eoliană al companiei SSE, în Marea Britanie, pentru $3,7 miliarde. (Reuters)

3. Firma de venture capital din California Meritech Capital Partners, unul dintre investitorii timpurii în compania Salesforce, a atras $800 milioane pentru cel de-al șaptelea fond al sau. (Bloomberg)

4. Banca digitală britanică Monzo va renunța la 120 de angajați din Marea Britanie, după ce a băgat încă 300 în șomaj tehnic. Instituția financiară și-a scăzut recent evaluarea cu circa 40%, până la £1,2 miliarde. (Tech Crunch)

5. Lufthansa a raportat o pierdere substanțială pentru primul trimestru și a anunțat că restructurări sunt necesare întrucât rezultatele sale financiare au fost „afectate semnificativ” de pandemia cauzată de noul coronavirus. Compania aeriană a înregistrat o pierdere netă de €2,1 miliarde în primele trei luni ale anului, comparativ cu o pierdere de €342 milioane în aceeași perioadă a lui 2019. (Hotnews.ro)

Bonus:

6. Proprietarii producătorului de veșminte preoțești Sinatex, care au prelut controlul fostei fabrici printr-o tranzacție de €7,4 milioane, pregătesc actele pentru a construi în loc un hipermarket Kaufland. (Profit.ro)

7. Serviciul de comunicare video Zoom a reuşit mai mult de dublarea veniturilor. Cu $328,2 milioane câştigaţi în primul trimestru, veniturile Zoom au crescut cu 169% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. (News.ro)

8. Conglomeratul IT chinez Tencent cumpără o firmă de gaming din Cehia pentru suma de aproximativ $260 milioane. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Producătorul Botox la vânzare, iar un Brexit fără acord ar costa industria auto £50,000 pe minut – Cronica de Business
BT a emis 4 milioane de carduri – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău