Versiunile Pro de iPhone 14 ar urma să aibă lock screen always-on – Cronica de Tehnologie

1. Versiunile Pro de iPhone 14 ar urma să aibă lock screen always-on, într-un mod similar cu cel de la ceasurile Apple – ecranul folosește o rată de împrospătare foarte mică în acest mod, pentru a consuma energie puțină. iOS/iPadOS 16 ar urma să aducă mai multe schimbări, inclusiv legate de notificări și aplicații precum Health și Messages sau sistemul de multitasking de pe iPad. (News.ro)

2. Piața smartphone-urilor din China este grav afectată de noul focar COVID-19. Livrările de smartphone-uri s-au oprit la aproximativ 86 de milioane de unități în primele patru luni ale anului, ceea ce reprezintă o scădere de la an la an cu 30%. (WSJ)

3. Creșterea tarifelor Uber și Lyft, care a atins un nivel record în aprilie, a dus la scăderea numărului de utilizatori și călătorii în SUA. În Q1 2022 au fost înregistrați cu 20% mai puțini clienți și cu 35% mai puține călătorii decât în Q1 2019.  (WSJ)

4. Atacatorul din Uvalde, Texas, care a ucis 19 copii, obișnuia să amenințe tinerele online. Mai multe adolescente spun că au fost amenințate că vor fi răpite, violate sau ucise în cadrul rețelei sociale Yubo, care ar fi ignorat raportările făcute de acestea. (Washington Post)

5. Microsoft lucrează la un dispozitiv special de gaming prin streaming, care va merge cu Xbox Game Pass. Acesta se va conecta prin HDMI la un monitor sau televizor și ar urma să reprezinte o soluție accesibilă pentru jocurile livrate prin streaming, pe bază de abonament. (Windows Central)

6. Mai multe probleme grave de securitate au fost descoperite în framework-ul pentru aplicații mobile dezvoltat de mce Systems. Acesta este folosit de aplicațiile dezvoltate de mari operatori de telecomunicații, printre care AT&T, TELUS, Rogers Communications și Bell Canada. Utilizatorii acestor aplicații sunt expuși la atacuri de tip command injection și escaladare a privilegiilor de acces. (Bleeping Computer)

7. Samsung taie producția de smartphone-uri pentru 2022 cu 30 de milioane de unități. În loc de 310 milioane de unități, compania coreeană mai vrea să producă anul acesta doar 280 de milioane de unități. Tăierile vor afecta toate gamele de smartphone-uri, nu doar flagship-urile. (Profit.ro)

8. India și-a retras avertizarea cu privire la folosirea sistemului de ID biometric Aadhaar în cadrul instituțiilor neautorizate, precum săli de cinematograf sau hoteluri. Cei 1,33 de miliarde de indieni care folosesc Aadhaar sunt acum sfătuiți doar să fie prudenți când și unde își folosesc numărul unic generat pe baza scanării amprentelor și a retinei. (TechCrunch)

9. Meta și-a rescris politica de folosire a serviciilor, iar Facebook Data Policy devine Meta’s Data Policy. Compania dă asigurări că nu au fost adăugate noi modalități de colectare a datelor personale, iar acestea nu sunt vândute. (The Verge)

10. Relativity Space a încheiat testarea pre-lansare a rachetei Terran 1 și urmează să realizeze o lansare demonstrativă în cursul verii. Racheta capabilă să transporte încărcături de o tonă pe orbită, a fost construită folosind tehnici avansate de printare 3D. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Royal Mail va realiza primul test de livrare cu drona din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Un român angajat al Meta a identificat codul care a dus la descoperirea spyware-ul dezvoltat și vândut de NSO – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău