Viorica Dăncilă și-ar putea prezenta azi demisia din funcția de președinte PSD – Cronica dimineții

1. Premierul Ludovic Orban a declarat aseară, la România TV, întrebat despre pactul pentru alegeri anticipate, că prioritare sunt rectificarea bugetară, pregătirea proiectului bugetului de stat pentru anul viitor și stabilirea creșterii salariului minim. (Hotnews)

2. Nivelul dioxidului de carbon din atmosfera Pământului a ajuns la un nivel record. Ultima oară când s-au înregistrat valori similare a fost acum 3 milioane de ani. (Salon)

3. Viorica Dăncilă și-ar putea prezenta azi, la ședința Comitetului Executiv, demisia din funcția de președinte PSD. (Link)

4. Principalii indici bursieri de la New York au atins noi maxime record, pe fondul unui sentiment de optimism, generat de progresul aparent în negocierile SUA-China pe tema tarifelor vamale și de o serie de anunțuri venite din sectorul fuziunilor și achizițiilor. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Travis Kalanick, fondatorul Uber, și-a vândut peste jumătate din acțiunile pe care le avea în cadrul companiei, pentru un total de circa $1,5 miliarde. (Bloomberg)

5. Ieri au fost anunțate achiziții în valoare de peste $60 miliarde: Charles Schwab va cumpăra TD Ameritrade pentru $26 miliarde, LVMH a confirmat achiziția Tiffany & Co. pentru $16,2 miliarde, Viagogo cumpără StubHub, de la eBay, pentru $4+ miliarde, Novartis va cumpăra The Medicines Co. pentru aproape $10 miliarde, iar Mitsubishi Corp. va plăti 4,1 miliarde de euro pentru compania olandeză de utilități Eneco. (Axios)

6. Statul California, prin departamentul său care emite permisele auto, vinde datele personale ale șoferilor către diverse companii private, încasând anual $50 milioane. (Vice)

7. Preţul cafelei Arabica a crescut cu 25% în ultima lună, pe măsură ce perspectiva unui deficit al rezervelor pentru 2019-20 a început să pară credibilă. (Adevarul)

8. Piaggio a prezenta Gita, primul robot “transportator” care poate fi cumpărat de persoane fizice la prețul de $3250. (AP)

9. 31,6 milioane de americani, un record, sunt așteptați să călătorească, cu avionul, în perioada sărbătorii de Thanksgiving. (CNN)

10. Sindicatul actorilor porno din SUA acuză Instagram de ștergerea a 1300 de conturi aparținând unor membri deși aceștia nu au postat fotografii nud sau imaginii cu scene sexuale. (BBC)

Fotografia dimineții – Conan, câinele care a ajutat la capturarea lui Abu Bakr al-Baghdadi, a fost primit la Casa Albă de președintele Trump. Chip Somodevilla/Getty Images:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Zi decisiva pentru Liviu Dragnea
Preşedintele Parlamentului European: Voi face tot ce pot să ajut România să intre în Schengen – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău