Vladimir Putin a semnat o lege prin care în Rusia sunt interzise plățile cu criptomonede – Cronica de Tehnologie

1. Cele mai mari șapte companii de minare a criptomonedelor din Statele Unite consumă aproape la fel de multă energie cât Houston, oraș cu peste 2,3 milioane de locuitori. Informația vine ca urmare a unei investigații comandate de Partidul Democrat, care vrea ca aceste companii să raporteze consumul de energie. (NY Times)

2. Roland Cloutier, șeful pe partea de securitate de la TikTok, și-a dat demisia. Acesta va rămâne, însă, în cadrul companiei, unde va avea rol de consilier.  În locul său este promovat ca interimar Kim Albarella, membru senior al echipei de securitate. (CNBC)

3. Anul acesta, Amazon va începe să facă livrări cu dronele în College Station, Texas. După Lockeford, Northern California, acesta este al doilea oraș în care se lansează serviciul Prime Air în acest an. Dronele companiei pot atinge o viteză de 80 de kilometri pe oră, zburând la o altitudine de peste 120 de metri și transportând pachete de până la 2,2 kilograme în mai puțin de o oră. (CNBC)

4. Vladimir Putin a semnat o lege prin care în Rusia sunt interzise plățile cu criptomonede. Banca Centrală propusese restricții și mai dure, însă, noua lege se referă doar la plăți, permițând în continuare investițiile în active digitale. (Decrypt)

5. Microsoft revine la ciclul de update-uri majore pentru Windows la fiecare trei ani, cu mai multe update-uri minore între ele, după ce, în ultimii ani, s-a folosi un plan prin care update-urile funcționale erau „împachetate” și livrate în fiecare toamnă. Noua schimbare înseamnă că următoarea versiunea majoră, probabil numită Windows 12, va fi lansată în 2024. (Profit.ro)

6. Activiștii cer TikTok să arhiveze și să ofere acces la conținutul care ajută la dovedirea crimelor de război comise de ruși în Ucraina. Platforma chinezească nu s-a grăbit până acum să răspundă acestui gen de cereri, iar experții se tem că la mijloc sunt legăturile dintre China și Rusia. (FT)

7. Producătorii chinezi Oppo, Vivo și Xiaomi au fost luați în vizor de autoritățile indiene. Oppo a fost acuzat de evaziune fiscală, iar în ultima săptămână au fost verificate 48 de sedii Vivo și au fost confiscate bunuri în valoare de $60 de milioane. Xiaomi a fost acuzat că a scos ilegal din țară $725 de milioane. (Profit.ro)

8. Volumul criptomonedelor trimise la serviciile de mixare (folosite pentru a se ascunde legătura dintre sursa și destinația banilor) a atins cel mai înalt nivel în aprilie, când suma a ajuns la $51.8 milioane. Analiștii avertizează că fondurile grupurilor infracționale și ale hackerilor susținuți de diverse guverne aproape s-au dublat. (ArsTechnica)

9. Nothing Phone 1 este un midrange performant și cam atât. Principala funcție distinctivă, luminile de pe spate, sunt mai mult un artificiu de marketing. O problemă este autonomia, sub ceea ce oferă telefoanele din această categorie. (The Verge)

10. Google a renunțat să mai verifice informațiile despre datele colectate de aplicații, afișate în Play Store. Dezvoltatorii au acum controlul complet asupra informațiilor care apar aici, iar utilizatorii trebuie să aibă încredere că dezvoltatorii prezintă situația corect. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft anunță Viva, o platformă pentru lucrul de la distanță – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință au descoperit căile celulare responsabile de longevitate – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău