Walmart, parteneriat cu Microsoft pentru preluarea TikTok – Cronica de Business

1. Grupul francez Carrefour a încheiat un acord pentru a prelua 172 de magazine marca Supersol din Spania, o tranzacție în valoare de €78 milioane care consolidează poziția a doua ocupată de Carrefour pe piața din Spania. (Profit.ro)

2. Producătorul de îmbrăcăminte Gap a înregistrat o scădere de 18% a vânzărilor la nivel global în trimestrul încheiat la 1 August, până la valoarea de $3,28 miliarde, pe fondul pandemiei. Compania a avut, însă, încasări de $130 milioane din vânzările de măști. (CNBC)

3. Walmart, cea mai mare companie din lume după vânzări, a făcut un parteneriat cu Microsoft pentru achiziția subsidiarei din SUA a companiei de social media TikTok. Mișcarea i-ar aduce colosului din domeniul retailului acces la un public tânăr și l-ar transforma într-un jucător de top în sectorul de media digitală. (The Guardian)

4. Sphera Franchise Group, care operează restaurantele KFC (în România, Italia şi Moldova) şi Pizza Hut şi Taco Bell (în România), în sistem de franciză, a avut pierderi de 22,36 milioane lei în primul semestru, de la un profit net de 18,09 milioane lei în perioada similară din 2019. (News.ro)

5. Producătorul de cosmetice Coty a înregistrat o scădere de $1,2 miliarde în al patrulea trimestru fiscal față de perioada similară din 2019, în contextul actualei pandemii. (Bloomberg)

Bonus:

6. BRD Groupe Société Générale și Construcții Erbașu au semnat un contract de credit de 52,5 milioane lei pentru realizarea lucrărilor de construcție a noului stadion Steaua, care trebuie să găzduiască antrenamentele pentru patru meciuri din campionatul EURO 2020, amânat pentru anul viitor. (Profit.ro)

7. Compania germană Delivery Hero, care deține serviciul de livăriri de mâncare Foodpanda, prezent și pe piața din România, cumpără InstaShop, o aplicație de livrare fondată de doi antreprenori greci. Delivery Hero plătește inițial $270 milioane, urmând ca apoi, în urma unor rezultate asumate de InstaShop, să suplimenteze suma. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Averea lui Warren Buffett a depășit $100 miliarde – Cronica de Business
Rothschild iese din real estate-ul românesc, Axel Springer s-ar putea delista, iar SoftBank girează cu acțiunile Uber – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău