Walt Disney va renunța la 32,000 de angajați – Cronica de Business

1. Retailerul scandinav JYSK România a raportat în anul financiar 2019-2020 o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei, mai mare cu 5,3%, şi un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei, în creştere de 8,4% faţă de anul financiar precedent. (News.ro)

2. JD Health, divizia de sănătate a gigantului chinez din domeniul e-commerce JD.com, caută să atragă $3,5 miliarde printr-o ofertă publică inițială derulată pe bursa din Hong Kong. Aceasta ar fi cea mai mare listare din sectorul de profil din Asia. (Bloomberg)

3. Startup-ul din domeniul plăților Marqeta, care numără printre investitori Goldman Sachs și Visa, plănuiește o oferta publică inițială în 2021, la o evaluare de circa $10 miliarde. (Bloomberg)

4. Walt Disney va renunța la 32,000 de angajați din parcurile turistice pe care le deține în SUA, ca urmare a faptului că numărul de vizitatori a scăzut dramatic pe fondul pandemiei. (Reuters)

5. SIF Banat-Crișana a ajuns la un acord cu Kaufland și Lidl pentru vânzarea terenului de circa 3 hectare al fostei fabrici Filan din cartierul bucureștean Pantelimon, la un preț de circa €12 milioane, cu aproximativ 60% peste prețul pe care fondul de investiții l-a plătit pe proprietate în 2019. Tranzacția, care urmează a fi încheiată, vine după ce SIF1 a plătit €40 milioane pentru achiziția platformei industriale IMGB. (Profit.ro)

6. Vienna Insurance Group, prezent în România prin Omanisig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat în primele nouă luni prime brute subscrise de €354,8 milioane, în creştere cu 3,7% faţă de perioada similară a anului trecut, de 342,1 milioane euro. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
IKEA, vânzări de peste €160 milioane în România – Cronica de Business
HSBC va renunța la 35.000 de angajați – Cronica de Business