Wizz Air solicită temporar doar 9 euro pentru bagajul de cală și locul din avion – Cronica de Turism

1. Compania aeriană Wizz Air are o promoție la o serie de servicii adiționale biletului de avion. Astfel, pentru călătoriile efectuate până în 26 martie, costul suplimentar pentru servicii precum bagaj de cală, Wizz Priority sau alocarea locului în avion are valoarea fixă de 9 euro. (Traveling Mag)

2. Cele mai multe magazine din aeroportul Henri Coandă din București sunt înschise până spre finalul lunii martie, ca urmare a încetării contractului de asociere pentru spațiile duty paid. În perioada următoare spațiile comerciale vor fi pregătite pentru a funcționa conform noului contract de închiriere. (Boarding Pass)

3. Aeroportul Henri Coandă din București a finalizat lucrările de modernizare a zonei de procesare a bagajelor de cală din zona A a terminalului de plecări. Aici vor exista acum 28 de ghișee de check-in în loc de 26, iar în etapa finală 6 ghișee vor permite călătorilor să-și lase bagajul la cală fără să interacționeze cu operatori umani. (Airlines Travel)

4. Operatorul feroviar privat Astra Trans Carpatic intenționează să cumpere trenuri electrice pentru rutele București – Brașov și București – Mangalia (în prezent, traseul Constanța – Mangalia nu este electrificat). În prezent, pe aceste rute, compania utilizează trenuri diesel IC2 achiziționate de la compania ferivoar- de stat din Danemarca. (ClubFeroviar)

5. Cooperativa feroviară European Sleeper a anunțat că traseul de noapte Bruxelles – Amsterdam – Berlin va fi extins din 25 martie pentru a ajunge și în Dresda și Praga, cu planuri de extindere până la Barcelona cel târziu în 2026. Astfel, călătorii vor putea ajunge cu un singur tren din Belgia până în Cehia. (Railway Gazette)

6. Mecanicii trenurilor Renfe, operatorul feroviar de stat din Spania, vor face grevă în zilele de 1 martie, 4 martie și 12 martie și parțial în 6 martie, ceea ce va avea ca efect numeroase anulări de trenuri pe tot teritoriul Spaniei. De asemenea, șoferii operatorilor de transport local din Germania sunt în grevă până în 1 martie. (Euronews)

7. Spania va interzice zborurile interne pe distanțe scurte pentru care există o alternativă feroviară cu un parcurs de cel mult două ore și jumătate. Excepție vor face zborurile interne către aeroporturi unde există conexiuni către rute internaționale, ceea ce înseamnă practic că rutele feroviare cu plecare din aeroporturi precum Barcelona sau Madrid nu vor fi afectate de decizie. (Profit)

8. Sevilla a anunțat că va impune o taxă de intrare pentru Plaza de España, una dintre principalele atracții ale orșului. Pentru moment, primăria nu a anunțat valoarea taxei, însă aceasta nu se va aplica locuitorilor. (Euronews)

9. Travelator oproune o vacanță de o săptămână în Corfu pentru 232 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Wizz Air pentru 141 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Joy Hotel pentru 183 de euro. Prețurile sunt valabile pentru perioada 14-21 septembrie. (Travelator)

10. România a înregistrat anul trecut 67 de milioane de călători internaționali. Dintre aceștia, 64,4% au călătorit cu mașina, iar 34% au preferat avionul. Transportul pe cale ferată sau maritimă este practic inexistent în statistici: doar 1% dintre călători au utilizat trenul și 0,6% transportul pe apă. (Boarding Pass)

Ți-ar mai putea plăcea
Cipru, Slovacia, Croația și Cehia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Wizz Air va anula unele zboruri din România începând din septembrie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău