Ministrul Sănătăţii: Țara noastră se află pe o pantă de stabilizare a numărului de cazuri de Covid-19

1. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că în privinţa numărului de cazuri de Covid-19 ţara noastră se află pe o pantă de stabilizare, dar că trebuie ca fiecare cetăţean să ajute prin respectarea regulilor pentru a putea ajunge pe o pantă descendentă. (News.ro)

2. Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al PSD cu 1.310 voturi. Contracandidatul său, Eugen Teodorovici, a avut 91 de voturi. Ciolacu a declarat după alegerea în funcţie că este onorat dar îl şi responsabilizează această poziţie. (News.ro)

3. Partidul Social Democrat vrea un guvern tehnocrat până la alegerile parlamentare, dacă moțiunea de cenzură va trece la vot în Parlament, a declarat secretarul general al PSD, Paul Stănescu. Guvernul tehnocrat va trebui să aibă însă o orientare de stânga. (Link)

Una din Cronica Externa: Fostul premier italian Enrico Letta a spus în cadrul unui seminar despre multilateralismul în Europa că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a permis blocului să răspundă mult mai rapid la criza coronavirus. Acesta ar fi spus că absența Marii Britanii ”probabil ne-a permis să facem lucrurile cu o viteză care nu ar fi fost posibilă dacă (britanicii) rămâneau”. (Politico)

4. Premierul Ludovic Orban a anunţat sâmbătă, că alegerile locale rămân pe data de 27 septembrie şi nu vor fi amânate. Orban a spus că doar PSD se putea gândi la amânarea acestora, precizând că social-democraţilor le este frică de alegeri şi îşi imaginează că vor rămâne la putere dacă nu are loc acest scrutin. (News.ro)

5. Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, însă există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite de la stat, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Asociaţia Elevilor din Constanţa, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, Asociaţia Elevilor din Maramureş şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor au criticat declaraţia Ralucăi Turcan şi susţin că Guvernul trebuie să asigure măşti tuturor elevilor. (News.ro)

Una din Cronica de Sănătate: Oamenii de știință de la Yale School of Medicine au restaurat anumite funcțiuni în creierul unor porci care erau morți de câteva ore. Ei speră că tehnologia va putea avansa cunoasterea noastră cu privire la creier, pentru a dezvolta noi tratamente potențiale pentru boli grave sau tulburări. Cercetarea ridică multe întrebări etice și pune la încercare înțelegerea actuală pe care o avem cu privire la moarte. (Link)

6. Italia a înregistrat 1.071 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, înregistrând cel mai grav bilanţ zilnic de la sfârşitul izolării în mai, potrivit unui bilanţ oficial publicat sâmbătă. (News.ro)

7. Salariu mediu anual al unui director general de companie americană mare a crescut anul trecut cu 14%, până la $21,3 milioane. (CNBC)

8. Exploziile simultane ale mai multor stele au dus la dispariția a circa trei sferturi din speciile de pe planeta noastră, în urmă cu 359 de milioane de ani, relevă o nouă cercetare. (CNN)

9. Narcis Hogea, tatăl celui de-al 60-lea tânăr mort în incendiul din Colectiv, a anunţat pe Facebook că, după ce statul român „l-a tras de urechi” că a îndrăznit să ceară urgentarea dosarului „Colectiv”, acum a primit o somaţie să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 100 lei, pentru a nu fi executat silit. (News.ro)

10. În această seară, de la 22:00, are loc finală UEFA Champions League între formațiile Bayern Munchen și PSG. Meciul va fi transmis de DigiSport1, LookPlus și TelekomSport 1.

Fotografia dimineții prezintă un grafic al ratei deceselor, raportat la numărul de cazuri de Covid-19, la nivelul Europei:

Ți-ar mai putea plăcea
Astăzi se împlinesc 75 de ani de la primul atac cu bombă nucleară din lume – Cronica dimineții
Ludovic Orban: Nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgenţă – Cronica diminețiii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău