Planeta a pierdut 178 milioane de hectare de pădure în ultimii 30 de ani – Cronica dimineții

Astăzi se împlinesc 75 de ani de când Germania nazistă a capitulat, punând capăt celui de-al Doilea Razboi Mondial.

1. Planeta a pierdut 178 milioane de hectare de pădure în ultimii 30 de ani. Comparativ, suprafața României este de 23,8 milioane hectare. (Bloomberg)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că 87% dintre persoanele decedate săptămâna trecută în România aveau şi alte boli, iar în celelalte cazuri fiind vorba de pacienţi care au suferit insuficienţă multiplă de organe. Tătaru a spus că o evaluare a deceselor care au avut loc în spitale în primele trei luni ale acestui an arată că „fluctuaţiile sunt foarte mici” de la o lună la alta, iar statisticile cu persoanele care aveau şi alte boli, unele grave, dar care au fost raportate ca decedate din cauza COVID-19, sunt raportate astfel ca urmare a recomandărilor primite de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. (News.ro)

3. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că şomajul tehnic va continua în anumite sectoare, care nu işi vor putea relua activitatea din 15 mai, şi că în alte sectoare vor fi direcţionaţi bani publici în zona de investiţii, acolo unde este interes de a reporni producţia. (News.ro)

Una din Cronica Externă: Crima organizată este sursa tăierilor ilegale de păduri din România, o industrie care produce peste $1 miliard, cu ajutorul unor funcționari publici corupți și sindicate ale crimei organizate dispuse să ucidă pe oricine ar amenința afacerile, arată un manager al Agenției de Investigații de Mediu, David Gehl. (Link)

4. Un milion de români care obțin venituri din activitãți independente, drepturi de proprietate intelectualã, agriculturã, chirii, câștiguri de capital și alte forme de venituri vor primi bonificații de pânã la 10% dacã vor achita impozitele sau contribuțiile pânã la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declarației unice. (Profit.ro)

5.  Țările ar trebui să se pregătească pentru un al doilea și chiar al treilea val al pandemiei COVID-19 înainte ca populația să dobândească suficientă imunitate, potrivit cercetătorilor germani de la Institutul Robert Koch. (Hotnews)

6. Ministerul Finanțelor Publice a luat două împrumuturi în valoare cumulată de aproape 1,8 miliarde de lei din piață, peste prospectul inițial. Certificatele de trezorerie pe 6 luni au atras oferte de 817 de milioane de lei la un prospect de 450 de milioane de lei, din care valoare adjudecată este de 709 milioane de lei. Este împrumutul în lei cu cea mai scurtă scadență din ultimul an. Randamentul mediu de adjudecare de 2,84% este sub cel al precedentului împrumut similar făcut în martie 2019 la 3,01%. (Profit.ro)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

7. Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a propus ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen, ca măsură de actualizare și consolidare a acestui spațiu. Declarația a fost făcută în contextul discuției despre redeschiderea frontierelor europene, după ce controlul asupra pandemiei de Covid-19 va permite acest lucru. (Link)

8. Principalul grup de transport aerian din Europa, Lufthansa, a anunțat că negocieză cu statul german în vederea unei naționalizări parțiale pentru a evita falimentul în fața impactului epidemiei de coronavirus. Statul ar urma să preia până la 25% din acțiuni. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Uber a condus o rundă de investiții în valoare de $170 milioane în compania de închirieri de scutere Lime. Printre ceilalți investitori se numără Alphabet și Bain Capital Ventures. (Bloomberg)

9. Uber a raportat pierderi de $2,94 miliarde la venituri de $3,54 miliarde, pe primul trimestru al acestui an. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut, compania a avut pierderi de $1,09 miliarde și venituri de $3,1 miliarde. Pierderea din acest an include $2,1 miliarde provizioane pentru investițiile făcute care și-au pierdut din valoare din cauza pandemiei. Uber va reduce costuri în valoare de $1 miliard și spera să devină profitabilă anul viitor. (WSJ)

10. Facebook le va permite celor mai mulți dintre angajați să lucreze de acasă până la finele acestui an. (CNBC)

Fotografia dimineții vine din China:

Ți-ar mai putea plăcea
România trece duminică la ora oficială ”de iarnă” – Cronica dimineții
Rafila: “Este aproape imposibil” ca o persoană sănătoasă, care nu s-a vaccinat, să nu se infecteze cu tulpina Omicron – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău