40% din site-urile web folosesc acum WordPress – Cronica de Tehnologie

1. 40% din site-urile web folosesc acum WordPress (de la 25% în urmă cu 5 ani), platformă care deține 64,3% din piața CMS-urilor și este folosită de 66,2% dintre site-urile de știri. În prezent, există peste 58.000 de plugin-uri și peste 8.000 de teme pentru WordPress. (W3Techs)

2. Twitter a prezentat Super Follows, o formă de abonare pe care publisherii și creatorii de conținut o pot folosi pentru anumite postări și Communities – grupuri formate în jurul topicurilor. În cazul Super Follows, Twitter a dat exemplul unui abonament de 5 dolari pe lună, însă nu pare să fie vorba de o singură variantă de preț. (Profit.ro)

3. India a adoptat o nouă lege pentru platformele sociale, prin care le impune acestora mai multe reguli obligatorii. Toate platformele sunt obligate să înființeze trei posturi locale care să răspundă de respectarea legislației locale, suportul utilizatorilor și contactul 24/7 cu forțele indiene de ordine. În fiecare lună, platformele vor trebui să publice un raport în care să arate câte plângeri au primit și cum le-au gestionat. Anumite tipuri de conținut (nuditate, pornografie – inclusiv prin deep fake-uri) vor trebui eliminate cât mai repede. Platformele mari au 3 luni la dispoziție pentru a pune în practică noile reglementări, în vreme ce cele mici trebuie să se conformeze imediat. (CNN)

4. Insilico Medicine, o companie de biotehnologie din Hong Kong, a avansat în doar 18 luni un medicament de la stadiul de proiect la studii clinice cu oameni, datorită inteligenței artificiale. În comparație cu sistemul clasic, AI-ul folosit la dezvoltarea medicamentului pentru o boală rară de plămâni este descris de șeful companiei ca un Ferrari care sprintează în primele faze ale procesului medical. (Fortune)

5. Coinbase a avut venituri de $1.2 miliarde în 2020, cu $322 de milioane profit, de la $533 de milioane venituri și $30 de milioane pierdere în 2019. De la înființare, Coinbase a operat tranzacții totale în valoare de $456 de miliarde. (Decrypt)

6. Facebook vrea să-și doteze ochelarii smart la care lucrează în prezent cu o tehnologie de recunoaștere facială. Înaintea luării unei decizii în acest sens, compania americană evaluează implicațiile legale și cele care privesc intimitatea persoanelor. (BuzzFeed News)

7. Robinhood a adăugat până acum în 2021 peste 6 milioane de clienți care folosesc criptomonede. Spre comparație, în 2020 numărul noilor clienți crypto a fost în medie de 200.000 pe lună. Tranzacția medie din cadrul platformei este de aproximativ $500. (Robinhood)

8. Google TV va oferi un mod în care vor fi dezactivate funcțiile smart ale televizoarelor care folosesc acest sistem de operare. În basic mode, vor fi dezactivate, printre altele, aplicațiile, Google Assistant, recomandările de conținut și HDMI-urile. (9to5google)

9. ByteDance a acceptat să plătească $92 de milioane pentru a pune capăt unui proces în care era acuzată de colectarea unui mare număr de date personale, inclusiv biometrice, de la utilizatorii TikTok. Compania chineză spune că a preferat să plătească pentru a nu continua disputa, însă nu recunoaște acuzațiile. (Reuters)

10. Paramount+ va costa $10 pe lună fără reclame (disponibil din 4 martie în SUA, Canada și America Latină) și $5 pe lună cu reclame (disponibil din iunie). Peste 30.000 de episoade (Star Trek: Prodigy, Halo, Frasier, Criminal Minds, etc), 2.500 de filme (Beavis and Butthead, Mission: Impossible 7, A Quiet Place Part II etc.) și 1.000 de evenimente sportive (NFL, Masters, PGA TOUR, NCAA, SEC, The PGA Championship, UEFA Champions League, UEFA Europa League etc.) vor fi disponibile la început. Acestora li se vor adăuga 36 de seriale originale planificate pentru acest an. Filmele noi vor intra pe platformă la 90 de zile după lansarea în cinematografe, cu unele excepții, care vor ajunge la 30-45 de zile distanță (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
40 din cele mai profitabile 100 de jocuri mobile pe luna trecută au dezvoltatori chinezi – Cronica de Tehnologie
Perseverance, roverul care tocmai și-a început misiunea de cercetare pe Marte, are la bază un procesor care era folosit în 1998 – Cronică de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău