50 de ani de când primii oameni au pus piciorul pe Lună – Cronica dimineții

1. Astăzi se împlinesc 50 de ani de când primii oameni au pus piciorul pe Lună. “Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire”. (News.ro)

2. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, spune că, în opinia sa, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale vor intra candidaţii PNL şi USR-PLUS. El afirmă că va renunţa la mandatul de la Bruxelles dacă va fi desemnat prim-ministru al României. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Grupul Eurolines România, deținut de Dragoș Anastasiu, va vinde către DER Touristik Group, parte a grupului german REWE, toate activitățile de turism – turoperare, retail, business travel și incoming – care, în acest moment, se derulează prin intermediul a trei companii distincte (Touring Europabus, Danubius Travel și Nova Travel). (Profit.ro)

3. Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că va avea, cel mai probabil luni, o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta pentru a încerca să formeze o coaliţie pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale. (News.ro)

4. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că dacă preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, nu își va da demisia, îl va demite. Dăncilă ceruse joi demiterea din funcţie a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, după ce acesta din urmă a afirmat, într-un interviu, că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Google Glass ar putea avea un rol pozitiv în tratarea copiilor care suferă de autism, arată un studiu realizat de Universitatea Stanford. Ochelarii i-ar putea ajuta cei mici să recunoască emoțiile și să realizeze contact vizual. (NYTimes)

5. Guvernul britanic a denunţat, în această noapte, ”confiscarea inacceptabilă a două nave” – una britanică şi una liberiană – de către Iran. Gardienii Revoluţiei au anunţat ieri că au ”confiscat” petrolierul britanic Stena Impero, în Strâmtoarea Ormuz. (News.ro)

6. Huawei a anunțat că 28 din cele 50 de contracte semnate pentru dezvoltarea infrastructurii necesare rețelelor 5G sunt cu operatori din Europa. (Link)

7. Firma israeliană de securitate cibernetică, NSO Group, suspectată că a produs un soft de spionaj care a vizat WhatsApp, le-a transmis clienţilor că dispune de tehnologie care poate accesa datele personale de pe serverele companiilor Apple, Google, Facebook, Amazon şi Microsoft. (Startupcafe)

8. UBS estimează că piața pentru produsele din plante cu gust de carne va crește la $85 de miliarde, în 2030, de la $4,6 miliarde, cât e în prezent. (Link)

9. Un vehicul autonom în a cărui cabină nu se afla niciun supraveghetor a lovit și a rănit ușor un pieton în timpul unui test desfășurat în Viena. Autoritățile austriece au decis oprirea testelor până la încheierea anchetei. (Automarket)

10. Un olandez a terminat ieri, în Noua Zeelandă, cea mai lungă călătorie realizată vreodată cu un automobil electric. Aventura a început în 2016, a străbătut peste 30 de țări și s-a încheiat trei ani mai târziu, dupa peste 100.000 de km parcurși. (Profit.ro)

Una din Cronica de Divertisment: “The Lion King” (“Regele Leu”) este cea mai importantă premieră a săptămânii în cinematografele din România. Filmul este remake live-action al producției cu același nume din 1994, în care Disney ne poartă într-o nouă călătorie în savana africană, acolo unde se naște un viitor rege. Tânărul leu Simba îl venerează pe tatăl său, regele Mufasa, și își asumă rolul de viitor conducător. Însă nu toți cei din regat se bucură de venirea pe lume a puiului de leu. (IMDB)

Fotografia dimineții – Astronautul Buzz Aldrin coboară pe Lună. NASA:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – PIB-ul României l-a depășit pe cel al Portugaliei
Cronica diminetii – Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură dacă reorganizarea ELCEN nu va fi aprobată

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău