500.000+ de femei sunt implicate în afaceri, în companii active pe piața din România – Cronica serii

1. Femeia în vârstă de 38 de ani şi bărbatul în vârstă de 47 de ani, internaţi într-un spital din Timişoara cu diagnosticul de coronavirus, au fost declaraţi vindecaţi după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. (News.ro)

2. Iarna aceasta a fost de departe cea mai caldă înregistrată vreodată în Europa, potrivit Serviciului european Copernicus privind schimbările climatice. (Profit.ro)

3. Senatoarea Elizabeth Warren și-a anunțat retragerea din cursa internă a democraților pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidențiale din noiembrie. Warren era ultimul candidat important rămas în cursă, de acum democrații urmând a alege între Joe Biden și Bernie Sanders. (AP)

4. Peste 500.000 de femei sunt implicate în prezent în afaceri, în calitate de acționari în companii active pe piața din România. Ca pondere, cifra reprezintă 37% din totalul acționarilor din România. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Google ocupă primul loc în topul celor mai doriţi angajatori din România. Gigantul IT este urmat de Porsche și Amazon în preferințele românilor care își caută un loc de muncă. Domeniul IT rămâne cel mai căutat în România. (Startup Cafe)

5. Costul orar cu forţa de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut, în ultimul trimestru din 2019, cu 12,3%, comparativ cu acelaşi trimestru al anului anterior. (News.ro)

6. Doar șapte din cele aproximativ 500 de companii listate pe bursa americană și-au crescut valoarea săptămână trecut. Dintre cele șapte, una se ocupă cu producerea de dezinfectanți, iar o alta cu producerea unui tratament împotriva coronavirusului. $3600 de miliarde a fost nivelul cu care a scăzut bursa americană, săptămâna trecută. (WSJ)

7. O simulare a unei pandemii, realizată în octombrie anul trecut de Johns Hopkins Center for Health Security, s-a încheiat cu un număr de 65 milioane de decese, după 18 luni de la declanșare. (Axios + Link scenariu)

8. Nivelul dobânzii pentru creditele ipotecare, în SUA, a scăzut la un nivel record, 3,29%, pentru creditele pe 30 ani. (WSJ)

9. Lufthansa a anunţat că şi-a redus capacitatea de zbor cu aproape o cincime din flotă, confirmând informaţiile oferite anterior de surse din companie referitoare la reacţia operatorului aerian german la epidemia de coronavirus. (News.ro)

10. Piramida faraonului Djoser de la Saqqara, veche de 4.700 de ani şi considerată drept cea mai veche încă vizibilă din Egipt, a fost redeschisă pentru public, după mai mulţi ani de restaurare. (News.ro)

Fotografia serii – BMW a decis să-și schimbe logo-ul:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul a încasat astăzi prima tranșă din fondurile prevăzute în cadrul PNRR: 1,851 miliarde euro – Cronica serii
România e cel mai mare exportator de grâu din UE, cu vânzări mai mari decât anul trecut – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău