Băncile din Marea Britanie ajută persoanele afectate de coronavirus – Cronica de Business

1. Lego a raportat o creștere record a vânzărilor și un avans de 3% al profitului în 2019, datorită evoluției bune de pe toate piețele sale principale. (Profit.ro)

2. Google ocupă primul loc în topul celor mai doriţi angajatori din România. Gigantul IT este urmat de Porsche și Amazon în preferințele românilor care își caută un loc de muncă. Domeniul IT rămâne cel mai căutat în România. Atât proaspeţii studenţi, cât şi profesioniştii cu experienţă îşi doresc un job la Google, arată un studiu la care au participat 15.000 de studenţi dar şi profesionişti cu experienţă pe piaţa muncii. (Startup Cafe)

3. Epidemia de coronavirus ar putea „costa” companiile aeriene peste $100 miliarde. (Financial Times)

4. Băncile din Marea Britanie sunt pregătite să ridice nivelul overdraft-urilor și să extindă termenele de plată a ratelor pentru persoanele afectate în mod direct sau indirect de coronavirus. (Sky News)

5. Omul de afaceri Romeo Pomponiu, proprietarul rețelei de magazine Steilmann, a decis să închidă fabrica de confecții Sib Dress din Sibiu, un business de peste 10 milioane lei în 2018, ultimul an raportat, operațiune argumentată prin faptul că nu mai pot fi acoperite costurile lunare de funcționare. (Profit.ro)

Bonus:

6. General Motors are în plan investiții de peste $20 miliarde în mașini electrice și autonome până în 2025. (CNBC)

7. Dezvoltatorul Prima Development Group, cel mai mare din Oradea, cu peste 2.500 de locuințe livrate, construiește un ansamblu rezidențial cu circa 230 de apartamente în apropierea Timpuri Noi Square din București, al suedezilor de la Vastint (IKEA), pe un teren cumpărat recent de la grupul de investitori israelieni Longbridge. (Profit.ro)

8. Cea mai scumpă piață imobiliară din lume este Monaco, urmată de Hong Kong și Londra. Cu $1 milion, în Monaco se pot cumpăra 15 metri pătrați pe piața imobiliară de top, în timp ce în Hong Kong și Londra aceeași sumă achiziționează 21, respectiv 32 de metri pătrați. (CNBC)

9. TotalSoft, unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală, parte a grupului Logo din Turcia începând cu anul 2016, a înregistrat în 2019 afaceri de €22 milioane, cu un profit operaţional de €4 milioane. (ZF)

10. Cifra de afaceri a companiei Pinum, producător de uși și ferestre, a depăşit în 2019 €14,4 milioane, o creştere de 30% faţă de anul precedent. (Bursa)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernatorul băncii centrale poloneze: Germania face presiuni asupra Poloniei să adopte euro – Cronica de Business
Analiștii Citigroup estimează o probabilitate de 50% pentru o recesiune globală – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău