68% dintre pacienții infectați cu Covid-19 și aflați în stare critică s-au refăcut după tratamentul cu un medicament experimental – Cronica dimineții

1. Gilead Sciences a anunțat că medicamentul experimental dezvoltat de companie și folosit în tratarea Covid-19 are rezultate promițătoare. Dintr-un număr de 53 de pacienți din SUA, Europa și Canada, aflați în stare critică și care au fost tratați cu acest medicament, 68% s-au recuperat. (Bloomberg)

2. Numărul persoanelor infectate cu noul virus în SUA a depășit 500.000 în această noapte, o treime din cazurile raportate la nivel global. (CNBC)

3. Premierul Ludovic Orban a declarat că suspendarea, pe perioada stării de urgenţă, a exportului de cereale şi a altor produse agricole nu se aplică şi în cazul țărilor din Uniunea Europeană. (Hotnews)

4. Raed Arafat este personalitatea publică a momentului, având încrederea a peste trei sferturi dintre români. Președintele Klaus Iohannis este creditat cu încredere de către 39% dintre respondenți, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se bucură de încrederea a 37% dintre cei chestionați. Premierul Ludovic Orban și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, se bucură de încrederea a un sfert dintre respondenți. Datele apar într-un sondaj realizat de IRES în 7-8 aprilie. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Producătorul de automobile de lux Rolls-Royce nu va plăti dividende acționarilor pentru prima dată de la privatizarea din 1987.  (Evening Standard)

5. Preţurile de consum din Statele Unite au înregistrat în luna martie cea mai mare scădere din ultimii cinci ani. Declinul va continua probabil din cauza presiunii exercitate de epidemia de coronavirus asupra cererii pentru unele bunuri şi servicii, compensând creşterile de preţuri provocate de deficitul altor bunuri ca urmare a perturbării lanţurilor de aprovizionare. (News.ro)

6. Apple și Google au anunțat că lucrează împreună la un API cu ajutorul căruia se va putea limita răspândirea noului virus. Soluția va fi funcțională atât pentru terminalele cu iOS cât și pe cele cu Android, urmând să fie gata la jumătatea lunii Mai. (TheVerge)

7. Mafia a început să distribuie mâncare gratis familiilor sărace din sudul Italiei aflate în carantină. (TheGuardian)

Una din Cronica Externă: Fostul președinte Barack Obama a avertizat liderii că pericolul cel mai grav în pandemie este răspândirea știrilor false și dezinformarea populației. Informațiile corecte și bunele practice în combaterea pandemiei sunt esențiale. ”Spuneți adevărul. Vorbiți clar. Vorbiți cu compasiune. Vorbiți cu empatie pentru ceea ce oamenii trăiesc”. (Link

8. Aproape 24000 de angajați în companii media din SUA au fost concediați, au intrat în șomaj tehnică sau au primit reduceri de salarii în ultima lună. Scăderea veniturilor din publicitate din cauza pandemiei a fost principalul motiv al acestor măsuri luate de respectivele publicații. (NYTimes)

9. Vulcanul Krakatoa din Indonesia a erupt. Zgomotul produs de erupție s-a auzit până la 150 km, în capitala Jakarta, iar imaginile din satelit arătă că norul de cenușă a ajuns la 15 km deasupra erupției. Erupția din august 1883 a acestui vulcan este considerată cea mai catastrofală erupție a unui vulcan în ultimii 200 de ani. (Link)

10. Hârtia pe care au fost scrise prima oară versurile de la melodia “Hey Jude” a celor de la Beatles a fost vândută la licitație pentru $910.000. (Reuters)

Fotografia dimineții – Bebelușii din Thailanda au primit viziere de protecție:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Simona Halep joaca astazi finala de la Rogers Cup
Dan Barna: Vom vota orice moțiune de cenzură – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău