Enel ar putea vinde din activele din România, iar restructurarea Deutsche Bank va costa €5 miliarde – Cronica de Business

1. Firma americană de private equity Highlander Partners, cu active de peste $2 miliarde în administrare, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la centrele medicale Ares, un business de aproape 25 milioane lei fondat de medicul cardiolog Oren Iancovici și de antreprenorul Iulian Pleșcan în 2010. (Profit.ro)

2. Compania italiană Enel ar lua în calcul vânzarea activelor sale din România, în valoare de circa €1 miliard, fiind interesate trei fonduri de investiții. Se pare că nu ar fi vorba despre vânzarea unor pachete majoritare de acțiuni, ci, eventual, a unor pachete minoritare, alături de cele ale Fondului Proprietatea. (Hotnews.ro)

3. Amazon vizează angajarea a 2.000 de persoane în Marea Britanie, inclusiv ingineri, programatori și analiști, ducând numărul total al forței de muncă al companiei în Regatul Unit la aproape 30.000. (Bloomberg)

4. Restructurarea Deutsche Bank, care va include eliminarea unei părți semnificative din forța de muncă și închiderea unor divizii la nivel global, va costa circa €5 miliarde. (Reuters)

5. Valoarea netă a activelor administrate de Pershing Square, fondul de investiții fondat de omul de afaceri Bill Ackman, a crescut cu 45.3% în prima jumătate a anului 2019. (CNBC)

Bonus:

6. Banca Naţională a obţinut în 2018 un profit de 1,18 miliarde lei, de 6,3 ori mai mare comparativ cu câştigul raportat pentru anul 2017, rezultatul fiind influenţat în principal de rezultatul obţinut din administrarea activelor şi pasivelor în valută. (ZF)

7. Andrea Orcel, fostul șef al UBS Investment Bank, este pe cale să dea în judecată Santander, cerând €100 milioane. Bancherul a acceptat postul de CEO al instituției financiare spaniole, care și-a restras ulterior oferta, considerând că nu este justificat pachetul salarial pe care îl oferise inițial. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Profitul OMV Petrom a scăzut cu 64% în 2020 – Cronica de Business
Piața de lux, minus 35%-39% în acest an – Cronica de business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău