Internetul a contribuit cu $2,1 trilioane la economia SUA în 2018 – Cronica de Business

1. Americanii de la Delta Airlines își vor extinde prezența în America de Sud prin achiziția a 20% din LATAM, cea mai mare companie aeriană a continentului. Tranzacția are o valoare de $1,9 miliarde. (CNBC)

2. Producătorul chinez de drone pentru transport pasageri EHang vizează listarea pe bursa Nasdaq și ar putea atrage până la $200 milioane pentru 10-15% din acțiuni. (Bloomberg)

3. Banca germană Commerzbank va renunța la 2.300 de joburi și va investi circa €1,6 miliarde în restructurarea business-ului și implementarea de noi tehnologii, după ce și-a revizuit în scădere previziunile cu privire la cifra de afaceri pentru acest an. (Reuters)

4. Gardenica Limited, companie deținută de Fondul II China CEE, fond de investiții controlat de Banca de Export-Import a Chinei, a preluat companiile Pasteur Filiala Filipești și Farmavet, precum și unele active aferente activității de producție de furaje ale Agrozootehnica Pietroiu. (Profit.ro)

5. Japonezii de la SoftBank au investit peste $100 milioane în fiecare dintre companiile braziliene Quinto Andar (platformă de închirieri imobiliare) și MadeiraMadeira (piață online specializată în produse destinate locuințelor) luna aceasta. (TechCrunch)

Bonus:

6. Internetul a contribuit cu $2,1 trilioane la economia SUA în 2018, echivalentul a 10% din PIB-ul țării. (Reuters)

7. Sistemul Medical MedLife a luat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de €90 milioane, care include modificarea şi majorarea facilitaţilor existente cu suma de €24 milioane. Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea programului de achiziţii la nivel naţional şi internaţional. (News.ro)

8. Compania chineză Sinotrans a ajuns la un acord de preluare a operatorului logistic olandez KLG Europe, cu operațiuni și în România, în schimbul sumei de €385 milioane. (Profit.ro)

9. Compania de private equity Cinven este în discuții pentru vânzarea unui portofoliu de imobiliare (birouri, spații comerciale și apartamente) în Berlin, mișcare care i-ar putea aduce până la €2,75 miliarde. (Bloomberg)

10. Brandul de automobile de lux Maserati, deținut de Fiat Chrysler, va investi peste €1,6 miliarde în producția primelor modele hibride și electrice, inclusiv o nouă mașină sport și o autoutilitară sport. (Reuters)

11. Platforma de investiții și management ROCA a preluat operatorul portuar Romcargo Maritim, companie care gestionează 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri și utilitare din România, incluzând Dacia, Renault, Ford si Mitsubishi, operând cel mai mare terminal Ro-Ro din portul Constanța. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Londra a pierdut statutul de cea mai mare bursă din Europa – Cronica de Business
Amazon ar putea prelua studioul de filme MGM – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău