Ministrul Transporturilor: Metroul din Drumul Taberei are ca ultim termen asumat iunie 2020 – Cronica serii

1. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat că magistrala de metrou M5 – Drumul Taberei are ca ultim termen asumat iunie 2020. (News.ro)

2. Alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului este neconstituţională, a decis Curtea Constituţională, după ce a amânat de mai multe ori pronunţarea pe acest subiect. (News.ro)

3. Vicepreşedintele USR Iulian Bulai a anunțat că va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă nu primeşte asigurări că vor exista fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exerciţiu financiar al UE. (News.ro)

Promo: Deja te gandesti unde vei calatori in 2020? Intra pe Vola.ro si profita de cele mai mici preturi din an la biletele de avion, dar si de premii garantate. In luna Ianuarie ai zboruri cu pana la 60% mai ieftine spre destinatii din toata lumea. Nu rata biletele de avion de la 20 euro dus-intors si rezerva-ti urmatoarea calatorie in Ieftinuarie!

4. Libertatea a realizat un interviu cu Gabriela Scutea, propusă de ministrul Cătălin Predoiu pentru poziția de procuror general al României. (Link)

5. Orașul chinez Wuhan, sursa epidemiei cu coronavirus, închide toate rețelele de transport și recomandă cetățenilor să nu părăsească orașul. (Hotnews)

6. Luigi Di Maio, liderul partidului 5Stele din Italia, aflat în coaliția de guvernarea, și-a dat demisia chiar înaintea alegerilor regionale de duminică. (Bloomberg)

7. Dante International, compania care administrează eMAG, cel mai mare retailer online local, a încheiat anul 2019 pe profit, după ce în perioada 2013 – 2018 rezultatul net al activității a fost negativ. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Veniturile gigantului IBM au atins valoarea de $21,64 miliarde în al patrulea trimestru al anului trecut, peste estimările analiștilor. (CNBC)

8. Amazon rămâne cel mai valoros brand al lumii în clasamentul realizat de compania de consultanță și evaluare Brand Finance, depășind pragul de $200 miliarde. (Profit.ro)

9. 42% dintre români susțin că următoarea lor mașina va fi electrică, însă 75% afirmă că prețurile sunt prea mari, potrivit unui studiu recent realizat de Ipsos. În același timp, 41% dintre cei care au participat la acest studiu consideră că autonomia mașinilor electrice este prea mică. (Automarket)

10. Netflix a schimbat modul în care contorizează vizualizările filmelor și serialelor. În loc de redarea a 70% dintr-un film sau episod, o vizionare va fi bifată acum după doar 2 minute. Pe noul sistem, The Witcher a fost văzut de 76 milioane de utilizatori. (Engadget)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr Bloomberg BusinessWeek:

Ți-ar mai putea plăcea
Austria îşi menţine dreptul de veto faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen şi nu are de gând să-şi schimbe opinia la Consiliul JAI din 8-9 decembrie – Cronica serii
PIB-ul României, în trimestrul IV 2023, a fost mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul III 2023 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău