Euro a depășit pentru prima oară pragul de 4,8 lei – Cronica serii

1. Banca Naţională a României a anunţat un curs de referinţă de 4,8026 lei/euro, în creştere cu 0,4% faţă de valoarea atinsă joi, acesta fiind cel mai mare nivel anunţat vreodată de BNR. Dolarul american şi preţul aurului au atins noi niveluri record. (News.ro)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la negocierile privind bugetul UE, că rezultatul este, cel puţin până în momentul acesta, dezamăgitor şi că nu poate spune că s-au făcut progrese, pentru că ”poziţiile nu s-au apropiat”. (News.ro)

​3. Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională ordonanța de urgență privind alegerile anticipate, motivând că aceasta încalcă o serie de prevederi constituționale și nu respepectă recomandările Comisiei de la Veneția în materie electorală. (Hotnews.ro)

4. Adrian Albu, supravieţuitor al incendiului din clubul Colectiv, este candidatul susţinut de PLUS pentru funcţia de primar al Sectorului 2 al Capitalei. (News.ro)

5. România a avut, în ianuarie, a doua mare creștere a prețurilor de consum din Uniunea Europeană, după Ungaria. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Autoritatea europeană pentru protecția datelor consideră că achiziția Fitbit de către Google reprezintă un risc ridicat la adresa intimității utilizatorilor. Aceasta analizează în prezent dacă să acorde sau nu Google dreptul de a folosi datele despre sănătatea și activitate fizică a celor care au folosit produsele Fitbit. (Profit.ro)

6. Majoritatea economiștilor intervievați de Bloomberg văd intrarea Japoniei în recesiune în acest trimestru. (Link)

7. New York Times a publicat o opinie, cu titlul „What We, the Taliban, Want”, al celui de-al doilea om din conducerea talibanilor afgani, Sirajuddin Haqqani. (Link)

8. Sumele cheltuite de candidații democrați în campania electorală pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidențiale (NYTimes):
Bloomberg: $409 milioane
Steyer: $254 milioane
Sanders: $117 milioane
Warren: $91 milioane
Buttigieg: $76 milioane
Biden: $63 milioane

Una din Cronica de Divertisment: Serviciul de streaming Netflix nu mai oferă o lună de abonament gratuit pentru utilizatorii noi de pe piața din România. În schimb, cei care se abonează la planurile Minim (8 euro) și Standard (10 euro) primesc în prima lună acces la planul Premium (12 euro), care oferă calitate 4K și posibilitatea de a urmări conținut pe patru dispozitive simultan. (Pagina de Seriale)

9. După un an de căutări, echipa de arheologi care lucrează în parcul din Colosseum a anunţat că a descoperit mormântul lui Romulus, fondatorul Romei. (News.ro)

10. Un polițist din localitatea prahoveană Filipeștii de Pădure care a sunat la 112 și a reclamat că a fost lovit de soție a obținut ordin de protecție împotriva acesteia. (G4Media)

Fotografia serii – Euro se vinde deja cu 4,81 la casele de schimb valutar. Octav Ganea, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Biserica se implică în referendumul pentru definirea familiei
Avocatul Poporului critică dur propunerea ministrului Educației de a pune camere de supraveghere în toate școlile, fără acord – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău