Investigație Turnul Sfatului: 3 din 8 dezinfectanți aveau substanța activă diluată sau nu o aveau deloc – Cronica serii

1. România nu va primi niciun ban pentru irigații prin PNRR, deoarece Comisia Europeană a respins acest plan pe motiv că nu este suficient de verde. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că draftul transmis Comisiei în noiembrie era „cel mai verde” și că echipa sa și-a făcut treaba. El a subliniat însă dialogul cu CE s-a purtat prin Ministerul Fondurilor Europene. (Digi24)

2. 124 de produse biocide neconforme au fost retrase de la utilizare în ultimele luni, iar alte 263 de produse biocide neconforme au fost retrase de la comercializare, a anunțat Ministerul Sănătății. Publicația sibiană Turnul Sfatului a publicat un reportaj – „În grija nimănui: tratăm pandemia cu apă de ploaie, chiar și în spitale.” – în care anunța că au gasit dezinfectanți și cu 0% substanță activă, iar 3 din 8 dezinfectanți aveau substanța activă diluată sau nu o aveau deloc. (Hotnews)

3. Liderul USR PLUS Dan Barna a declarat că partidul său nu vrea să permită intrarea în vigoare a legii privind pensiile speciale ale primarilor și le solicită colegilor din coaliție să susțină acest demers. (G4Media)

Din Sinteza săptămânii: Depozitul de deşeuri de la Chiajna se închide, iar Bucureştiul s-ar putea umple de gunoaie, peste 500 de tone de deșeuri au ars în județul Prahova, la o firmă care avea activitatea suspendată, și România înregistrează a 3-a cea mai mare poluare a aerului în zonele urbane din UE.

4. PSD susţine că ”2,1 miliarde lei este suma furată de Coaliţia PNL-USR-UDMR din buzunarele copiilor, prin anularea creşterii alocaţiilor” şi anunţă că depune la Parlament un proiect pentru creşterea imediată a alocaţiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020. (News.ro)

5. Veniturile totale medii lunare au crescut în anul 2020, în termeni nominali, cu 8,9%, la 5.216 lei pe gospodărie, și cu 9,6%, la 2.031 lei pe persoană, față de 2019, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

6. Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna a depus luni cereri de autorizare a vaccinării adolescenţilor cu vaccinului său împotriva covid-19 în Canada şi în Uniunea Europeană. (News.ro)

7. Bucureștiul va atrage, prin hoteluri, restaurante și baruri, 3,6 milioane euro cu cele 4 partide de fotbal pe care le va găzdui de săptămâna viitoare, în cadrul Campionatului European 2020, organizat în mai multe orașe ale lumii. Sumă putea fi însă mult mai mare, 14,2 milioane euro, dacă nu ar fi fost restricțiile impuse de autorități pentru COVID. (Profit.ro)

O stire din Cronica de Tehnologie: Aproape 2% din cele mai profitabile 1.000 de aplicații din App Store sunt înșelătorii, conform unui studiu recent. Acestea ar fi sustras de la utilizatori în jur de $48 de milioane de când sunt găzduite în magazinul de aplicații gestionat de Apple. (Washington Post)

8. Malta nu a consemnat niciun nou caz de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, o premieră în 11 luni. Insula mediteraneană conduce în campania de vaccinare din Uniunea Europeană, peste jumătate dintre adulţi fiind vaccinaţi cu două doze şi 75% cu cel puţin o doză. (Hotnews)

9. Un sistem persistent de joasă presiune în Europa a condus la cea mai răcoroasă primăvară înregistrată pe continent din 2013, a anunţat luni serviciul european pentru monitorizarea schimbărilor climatice Copernicus. (Digi24)

10. Ediţia de anul acesta a festivalului Untold va avea loc la Cluj-Napoca în luna septembrie, au anunţat luni organizatorii. Stabilită iniţial pentru începutul lunii august, cea de-a şasea ediţie a evenimentului a fost mutată în prima parte a lunii septembrie. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Clasament preliminar: România a avut, în ultimul trimestru, cea mai mare creștere economică din UE – Cronica serii
Cronica serii – Sondaj: PSD și PNL la egalitate în intenția de vot pentru alegerile Europarlamentare

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău