Importurile de gaze naturale utilizabile ale României au crescut cu 48,1% în ianuarie – Cronica de Business

1. Economia Chinei a evoluat peste așteptările analiștilor pe primele două luni din acest an. Producția industrială a crescut cu 7,5%, în ritm anual, în condițiile în care așteptările erau pentru o creștere de 3,9%. Vânzările din retail au crescut cu 6,7%, ritm anual, mai mult decât dublu comparativ cu așteptările pietei de 3%. (Reuters)

2. Pentru prima oară de la 1 martie, prețul petrolului american, WTI, a scăzut, luni, sub $100. (Bloomberg)

3. Importurile de gaze naturale utilizabile ale României au crescut cu 48,1% în prima lună a anului, față de ianuarie 2021, la 299.100 tone echivalent petrol, potrivit datelor INS. În același timp, producția națională de gaze a scăzut cu 6,3%, la 615.300 tone echivalent petrol. (Profit.ro)

4. Gazele ruseşti vor continua să circule către Europa prin Ucraina atâta timp cât operatorii reţelelor de gaze din Ucraina vor putea să îşi desfăşoare activitatea, a declarat şeful companiei de stat Naftogaz pentru Reuters. (News.ro)

5. Acțiunile chineze listate la Hong Kong au avut cea mai proastă zi de la criza financiară globală, fiind influențate de îngrijorările legate de relația strânsă a Beijingului cu Rusia și de riscurile de reglementare. Indicele Hang Seng China Enterprises a scăzut luni cu 7,2%, cea mai mare scădere din noiembrie 2008. Indicele Hang Sang Tech a scăzut cu 11%, cea mai mare scădere de când indicatorul a fost lansat în iulie 2020, ștergând $2100 miliarde din vârful înregistrat anul acesta. (Bloomberg)

Din Cronica diminetii: Guvernul va adopta, în această săptămână, pachetul de masuri care să reducă presiunea generată de facturile la energie și gaze naturale. Începând cu 1 aprilie, pentru un consum de până la 100 kw pe lună românii vor plăti 0,68 lei/kw, iar pentru un consum cuprins între 100 și 300 kw, vor plăti 0,8 lei/kw. La gaz, prețul practicat pentru gospodării va fi de 0,31 de lei/kw, a anunțat prim-ministrul Nicolae Ciucă. (Profit.ro)

6. Bursa de metale din Londra a anunțat că tranzacțiile cu nichel se vor relua miercuri, după ce au fost suspendate timp de șase sesiuni de la tranzacționare în urma unei creșteri fără precedent a prețurilor. (WSJ)

7. Randall Zisler, consultant independent și fostul șef al cercetării pe domeniul real estate la Goldman Sachs Group, crede că 30% dintre clădirile de birouri din SUA, a căror valoare estimată este de $1100 miliarde, prezintă un risc mare de a fi scoase de pe piață pe măsură companiile care le închiriază trec la munca hibrid. (Bloomberg)

8. Rusia ar putea suspenda exporturile de grâu, orz, porumb și secară până la data de 30 iunie, a anunțat agenția de presă Interfax citând un proiect de document al Ministerului rus al Agriculturii. Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu iar principalii săi clienți sunt Egiptul și Turcia. (Profit.ro)

9. Acţiunile Netflix au pierdut toate câştigurile înregistrate în timpul pandemiei de Covid-19, coborând luni cu mai mult de 2%, până la aproximativ $332, cel mai redus nivel atins din martie 2020. (News.ro)

10. Foxconn Technology Group, cel mai mare asamblator de iPhone-uri, este în discuții cu Arabia Saudită pentru construirea unei fabrici multifuncționale care ar putea produce microcipuri, componente pentru vehicule electrice și alte componente electronice, cum ar fi afișaje. Investia în această structură ar fi de $9 miliarde. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Șefii HSBC din Londra au rămas fără birouri – Cronica de Business
Întârzierile ANAF la rambursarea TVA au ajuns la un minim istoric – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău