A început votul din diasporă pentru prezidențiale – Cronica dimineții

1. Votul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale a început în această noapte, în Noua Zeelandă şi Australia, în condiţiile în care pentru românii din afara ţării procesul electoral se desfăşoară pe durata a trei zile. (News.ro)

2. La dezbaterea electorală organizată aseară de EuropaFM s-au prezentat Dan Barna, Theodor Paleologu și Hunor Kelemen. Un rezumat al discuțiilor îl găsiți pe Hotnews. (Link)

3. Comisia Europeană avertizează că majorarea pensiilor va duce la o creştere semnificativă a deficitului bugetar, care va atinge 3,6% din PIB în acest an şi peste 4% din PIB în 2020 şi 2021. (News.ro)

4. Libertatea internetului este în declin, la nivel mondial, relevă raportul anual al celor de la Freedom House. Guvernele se folosesc de rețelele sociale pentru a-și monitoriza cetățenii și a dezinforma populația, arată datele din raport. (Axios)

Promo: Astăzi este ultima zi pentru înregistrarea participării la eveniment. Luni, 11 noiembrie, Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, Francois Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, precum și economistul Lucian Croitoru, Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care va și modera discuțiile, vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Detalii aici.

5. Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat, întrebată fiind cum va colabora cu guvernul PNL, dacă va deveni preşedinte, că actualul guvern ”nu va rezista”. Dăncilă a anunţat că PSD va depune moţiune de cenzură în luna februarie. Dăncilă susţine, de asemenea, că va contesta modalitatea prin care s-a organizat votul prin corespondenţă. (News.ro)

6. Un tribunal din New York l-a obligat pe președintele Trump să plătească personal $2 milioane pentru a rezolva acuzația procurorilor cum că ar fi folosit banii din fundația Trump, în 2016, în scopuri electorale. (CNN)

7. Consumul de carne din China a ajuns să reprezinte 28% din consumul de carne la nivel mondial. (TheEconomist)

Una din Cronica de Business: Grupul Telekom Romania a înregistrat o creştere de 7,4% a veniturilor consolidate în trimestrul al treilea, faţă de perioada similară a anului trecut, până la €243,5 milioane. (News.ro)

8. Liliana Segre, o senatoare italiană de 89 de ani, supraviețuitoare a Holocaustului, a fost nevoită să ceară protecția poliției. Segre a primit 200 de mesaje de amenințare pe zi după ce a cerut Parlamentului să înființeze o comisie împotriva urii și discriminării. (BBC)

9. România este a cincea cea mai “nefericită” țară din UE, la egalitate cu Grecia. Doar 46% dintre romani au declarat că sunt fericiți în cea mai mare parte a timpul. Media europeană este de 62%. Cei mai fericiți sunt belgienii, urmați de olandezi și austrieci. Bulgarii sunt sub noi, doar 35% fiind fericiți. (Link)

10. Coca-Cola a anunțat că va lansa anul viitor, în martie, un nou brand. AHA va înlocui apă minerală Dasani, urmând a fi disponibilă în 8 variante. Compania a anunțat că este cea mai importantă lansare din ultimii 10 ani. (Link)

Fotografia dimineții – Vodafone România ironizează Orange România, liderul local al pieței de servicii de telefonie mobilă, după lansarea 5G în trei orașe ale României:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Alegeri in Turcia
Francezii vor să înscrie dreptul la avort în Constituție – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău