Airbus ar putea renunţa la fabrica de elicoptere din Braşov – Cronica de Business

1. Bulgaria și Romania sunt dispuse să ofere ajutoare mai mari pentru a atrage grupul Volkswagen să investească într-o nouă uzină. Pentru a atrage contractul, guvernanții români au fost în Germania. O uzină VW, care ar putea produce aproximativ 300.000 de autovehicule anual, ar genera venituri uriașe pentru țara în care va fi plasată, dincolo de investiția uriașă, de €1 miliard, și de numărul mare – câteva mii – de locuri de muncă. (Profit.ro)

2. Producătorul de mașini de lux McLaren își va continua activitatea în Marea Britanie, în ciuda nesiguranței legate de Brexit. Compania produce circa 5.000 de unități pe an. (CNBC)

3. Tesla a primit aprobare de la guvernul de la Beijing pentru producția de automobile în China. (Reuters)

4. Compania britanică din domeniul energiei Centrica a ales banca de investiții Goldman Sachs drept consultant în vânzarea participației majoritare pe care o deține în producătorul Spirit Energy, o tranzacție care s-ar putea realiza la o evaluare de peste $2 miliarde. (Bloomberg)

5. Gigantul Nestlé plănuiește o răscumpărare de acțiuni în valoare de $20 miliarde în perioada 2020-2022, după trei ani de succes și vânzarea diviziei de farmaceutice. (Financial Times)

Bonus:

6. Gigantul aeronautic Airbus ia în calcul să renunţe la finalizarea construcţiei fabricii de elicoptere din Braşov, unde a investit deja €10 milioane, dintr-un total de €15 milioane. În 2016, la Ghimbav a fost inaugurată fabrica Airbus Helicopters Industries, destinată producţiei de elicoptere H215M, iar şeful Airbus pe Europa afirmă că nu a primit nici până acum o ofertă concretă din partea autorităţilor române pentru a putea demara construcţia de elicoptere. (News.ro)

7. Lanțul de supermarketuri german Lidl a promis că va investi £15 miliarde în achiziția de produse de la fermieri și alții furnizori britanici în următorii cinci ani, pe care le va comercializa în magazinele din Regatul Unit. (Reuters)

8. Piaţa hainelor pentru copii merge spre €400 milioane şi este dominată de giganţi străini. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările Gap au scăzut cu 43% – Cronica de Business
Guvernul Statelor Unite s-ar putea implica direct în finanțarea proiectului de construire a reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă – Cronica de Business
4 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău