ALDE, Pro România şi UDMR au depus proiectul de lege care prevede anularea amenzilor aplicate în baza ordonanţelor militare – Cronica serii

1. Guvernul împrumută 3 miliarde de euro de pe piețele externe, la dobânzi mai ridicate comparativ cu o ieșire pe extern similară din luna ianuarie. Ministerul Finanțelor a ieșit astăzi să se împrumute cu două emisiuni de eurobonduri, pe 5 și 10 ani. Cererea din partea investitorilor a fost foarte ridicată, de 13 miliarde de euro, inclusiv din cauza dobânzilor mari oferite. (Profit.ro)

2. Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă şi aşteaptă turiştii începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele. Datele au fost furnizate de Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţă, care estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti români. (News.ro)

3. Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 2,1% în luna martie 2020, comparativ cu luna februarie 2020, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE, arată datele publicate de Eurostat. (Profit.ro)

4. ALDE, Pro România şi UDMR au depus proiectul de lege care prevede anularea amenzilor aplicate în baza ordonanţelor militare. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că ”este o lege care va permite justiţiei să funcţioneze şi să nu fie îngropată în peste 300.000 de dosare”. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: FBI a reușit să deblocheze iPhone-ul atacatorului de la baza din Pensacola fără ajutorul Apple. Agenția americană, deși a dovedit în mai multe rânduri că poate învinge măsurile de securitate de pe iPhone-uri, insistă în continuare pentru crearea unui backdoor care să-i ușureze accesul. (9to5mac)

5. Prim-ministrul Ludovic Orban a spus marți că va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber, cu respectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică, și că susține un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv a independenților. (Profit.ro)

6. ING Bank România a crescut de la 15 la 35% avansul minim pentru creditele ipotecare standard, practicând acum una dintre cele mai ridicate rate necesare pentru obținerea unui împrumut dintre băncile mari. (Profit.ro)

7. Noua generație Dacia Sandero va fi prezentată în luna iunie, cu câteva luni mai devreme decât planificarea inițială, potrivit unor informații neoficiale din presa franceză. (Automarket)

Una din Cronica Stirilor Pozitive: Reînceperea şcolilor în 22 de ţări europene nu a dus la vreo creştere semnificativă a infecţiilor de coronavirus în rândul copiilor, părinţilor sau personalului, s-a spus la o videoconferinţă a miniştrilor Educaţiei din toată Uniunea Europeană. (Hotnews)

8. Peste 500 de angajați din presa americană au fost concediați sau au intrat în șomaj tehnic săptămâna trecută. Vice a renunțat la 155 angajati, Quartz la 80, The Economist la 90, Condé Nast la 100, iar BuzzFeed News (68) and Condé Nast (alti 100) au recurs la șomajul tehnic. (Axios)

9. Kevin Mayer este noul CEO TikTok. Acesta a plecat de la Disney, unde conducea divizia Direct-to-Consumer & Internațional și unde a coordonat proiectul Disney+. (NY Times)

10. 37 de femei conduc companii din Top Fortune 500 companii americane. Numărul este în creștere, de la 33 câte au fost anul trecut. (Link)

Fotografia serii – Unei vizitatoare îi este măsura temperatura la intrarea într-un magazin Gucci din capitala Italiei. Angelo Carconi/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piață în 2021-2022 – Cronica serii
Cronica serii – Iohannis: Guvernul Dăncilă-Dragnea este un „accident al democraţiei” și trebuie înlocuit

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău