Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20%, din luna septembrie – Cronica dimineții

1. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 în SUA a ajuns la 150.000. Statele Unite este cea mai afectată țară de pandemie, având cel mai mare număr de cazuri și cel mai mare număr de decese din lume.(WSJ)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, în şedinţa de Guvern, că 112 pacienţi dintre cei 377 internaţi în secţiile de Terapie Intensivă sunt intubaţi în acest moment. În total, există 840 de locuri la Terapie Intensivă, dotate cu tot ce este necesar şi se caută soluţii pentru identificarea altori locuri. La rândul său, premierul Ludovic Orban a cerut să fie pregătită ”o nouă linie de apărare, în cazul în care creşte numărul de pacienţi”. (News.ro)

3. Guvernul a adoptat modificarea HG privind prelungirea stării de alertă, fiind adăugate noi măsuri de limitare a pandemiei. Masca devine obligatorie în spaţiile publice, chiar dacă este vorba de spaţii în aer liber, iar terasele şi cluburile din unele zone ale ţării ar putea funcţiona cu restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Restricţiile pentru zona plajelor, deşi prevăzute în decizia CNSU, nu au fost incluse în Hotărârea de Guvern. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Profitul net al OMV Petrom în prima jumătate a anului a fost de 867 milioane de lei, în scădere cu 56%, față de aceeași perioadă a anului trecut, reflectând, în principal, evoluțiile nefavorabile ale rezultatului din exploatare CCA (costul curent de achizitionare) excluzând elementele speciale. (Hotnews)

4. România mai are trei ani și jumătate la dispoziție pentru a finaliza cele 85 de proiecte fazate din fonduri europene, aferente exercițiului bugetar 2014-2020, valoarea totală a acestora ridicându-se la circa 4,2 miliarde de euro. O serie de proiecte mari, în special din zona de infrastructură și mediu, au un stadiu de execuție de sub 50%. (Cursdeguvernare)

5. Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20%, din luna septembrie 2020. După ce la începutul ședinței de Guvern, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a arătat că majorarea se aplică de la 1 septembrie, după ședință a precizat că este vorba de o majorare care va fi plătită în septembrie, dar este aferentă lunii august. (Profit.ro)

6. Deși capitala Melbourne este în izolare, statul australian Victoria a anunțat cel mai mare număr de cazuri înregistrat până în prezent, 723. Australia, una din țările care au controlat pandemia în prima fază, se confruntă cu o creștere a numărului de noi cazuri. (BBC)

Una din Cronica Externă: Oficiali americani au identificat trei site-uri conectate cu autoritățile din Kremlin și cu spionajul militar GRU al Rusiei, care lansează dezinformări despre coronavirus și alte teme de interes, în limba engleză. În România, interesul acestor site-uri l-a constituit sistemul antirachetă de la Deveselu. (EuropaLibera)

7. Consumul de cărbune a scăzut cu 27% în SUA, în aprilie, comparativ cu aprilie 2019. Este cel mai scăzut nivel înregistrat din 1973 până în prezent. Consumul de energie, în aceeași lună, a scăzut cu 4%, fiind cel mai scăzut din 2001. (Bloomberg)

8. Averea deținută de femeile americane s-ar putea tripla în următorii 10 ani, de la $10.000 de miliarde la $30.000 de miliarde. (Bloomberg)

9. Aproape 30 de milioane de americani au declarat că în iulie “de multe ori nu au avut ce mânca”/uneori nu au avut de mâncare suficient”. (Bloomberg)

10. Primul câine infectat cu noul coronavirus din SUA, un ciobănesc german, a decedat. El suferea și de o formă de cancer. Doar 25 de animale de companie au fost diagnosticate cu Covid-19 în SUA. (NatGeo)

Fotografia dimineții – Spectacol cu artificii în capitala Coreei de Nord la aniversarea a 67 de ani de la sfârșitul războiului dintre cele două Corei. KCNA via KNS/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii: Țara noastră se află pe o pantă de stabilizare a numărului de cazuri de Covid-19
A fost ceruta recunoașterea obezității ca boală cronică în România – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău