Alro Slatina, pierdere de 69 milioane lei – Cronica de Business

1. Grupul canadian Celestica International, furnizor de componente aferente echipamentelor electronice pentru giganți precum Alcatel, HP, Honeywell sau NEC, declanșează un val de concedieri în România. (Profit.ro)

2. Liderii G20 plănuiesc să taxeze marile companii digitale în locul în care îşi desfăşoara activitatea, nu acolo unde sunt înregistrate. Acest mod de fiscalizare ar genera o sumă de $100 miliarde economiei globale. (Hotnews)

3. PepsiCo a ajuns la o înțelegere pentru preluarea producătorului chinez de snack-uri Be & Cheery pentru $705 milioane. (Reuters)

4. Deutsche Bahn a participat într-o rundă de finanțare în valoare de $94 milioane pentru startup-ul de taxiuri aeriene autonome Volocopter, companie susținută de Intel. (Bloomberg)

5. Dezvoltatorul imobiliar CTP, unul dintre cei mai mari proprietari de depozite din România, este aproape de semnarea achiziției parcului Equest Logistic Center, amplasat la periferia vestică a Bucureștiului, de la fondul britanic Equest Balkan Properties, la un preț de circa €28 milioane. (Profit.ro)

Bonus:

6. Berkshire Hathaway, compania lui Warren Buffett, și-a răscumpărat acțiuni în valoare de $2,2 miliarde în ultimele trei luni din 2019, cea mai mare inițiativă de acest tip din istoria companiei. (Bloomberg)

7. Ivatherm şi-a bugetat afaceri de €5,8 milioane în 2020, din care piaţa locală reprezintă puţin peste jumătate, iar restul sunt exporturi. (ZF)

8. Deși a avut livrări cantitative în creștere atât pe segmentul aluminiului procesat, cât și pe cel al aluminiului primar, în contextul declinului cotațiilor la bursa metalelor neferoase de la Londra, combinatul de aluminiu Alro Slatina a raportat o pierdere la nivel de grup de aproape 69 milioane lei. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
WeWork renunță la România – Cronica de Business
Staţiune montană de €10 milioane lângă Horezu – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău