American Airlines și Qantas au comandat în masă avioane Airbus, iar Adidas a pierdut o luptă importantă – Cronica de Business

1. Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat laboratoarele Genetic Center din București și Cluj-Napoca, cu puncte de recoltare în mai multe orașe din România. (Profit.ro)

2. Doua despre Airbus: 1. American Airlines va cumpăra 50 de avioane noi de la Airbus – 20 de modele A321XLR și conversia a 30 de modele A321neo comandate deja. La un preț de listă de $142 milioane, doar cele 20 de aernave noi vor costa $2,84 miliarde. (Bloomberg) 2. Australienii de la Qantas au comandat, la randul lor, 36 de modele Airbus A321XLR, dintre care zece unități noi ($1,4 miliarde la preț de catalog) și 26 de unități convertite dintr-o comandă de A321neo. (Bloomberg)

3. EximBank a încheiat negocierile cu National Bank of Greece (NBG) pentru a prelua Banca Românească, banca deținută de statul român urmând să-și asigure singură finanțarea pentru această tranzacție. (Profit.ro)

4.  Adidas a încercat – și a eșuat – să extindă definiția mărcii înregistrate pe care o deține. Compania are drept marcă înregistrată cele trei dungi, în formatul cunoscut în prezent, însă a încercat să înregistreze conceptul de trei dungi paralele, echidistante, îndreptate în orice direcție. Curtea Generală Europeană, parte a Curții de Justiție a Uniunii Europene, a respins cererea. (Reuters)

5. Bernard Arnault tocmai a intrat în grupul select al celor cu averi de peste $100 miliarde. Clubul exclusivist îi mai include pe Jeff Bezos și pe Bill Gates. (Bloomberg)

Bonus:

6. Afacerile Adobe au crescut cu 25% în cele 12 luni încheiate la finele celui de-al doilea trimestru din anul fiscal 2019. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Bursele din toată lumea au pierdut $3300 miliarde săptămâna trecută – Cronica de Business
BCR, facilitate sindicalizată €51 milioane pentru Pehart Tec Group – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău