Analiză: Rata creditelor neperformante ar putea trece de 10% – Cronica de Business

1. O analiză arată că rata creditelor neperformante ar putea trece de 10%. Creşterea semnificativă a preţurilor pune presiune tot mai mare pe banii românilor şi printre cei mai afectaţi de efectele inflaţiei se află mare parte din cei 1,43 milioane de români care au credite la bancă. (News.ro)

2. Dezvoltatorul real estate chinez Evergrande își va plăti dobânzile restante la obligațiunile în dolari, scrie presa de stat chineză. Evergrande va plăti $83,5 milioane evitând astfel intrarea în default. (WSJ)

3. Vânzările de locuințe din SUA au crescut la un nivel maxim pentru a opta luna consecutiv, în septembrie. Vânzările de locuințe existente au crescut cu 7,0%, ritm anual, cel mai ridicat nivel din ianuarie. (Reuters)

4. Cu o cotă de piață de 21%, Amazon a depășit FedEx și este în spatele UPS pe piața de curierat din Statele Unite. (Axios)

5. Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, a avut un randament de 0.1% pe trimestrul 3. Fondul gestionează active în valoare de $1400 miliarde. În valoare absolută, câștigul pe trimestrul 3 a fost de $3,7 miliarde. (Bloomberg)

Din Cronica diminetii:  Premierul Franţei, Jean Castex, a anunţat joi seară blocarea preţului la gaze pe parcursul anului 2022 şi acordarea unei indemnizaţii de 100 de euro pentru compensarea efectelor inflaţiei. Indemnizația le va fi oferită francezilor care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună. (Digi24)

6. Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a interzis joi directorilor de la vârful băncii centrale să facă achiziţii de acţiuni şi a anunţat un set de alte restricţii referitoare la activităţi de investiţii. Decizia vine la aproximativ şase săptămâni de la informaţii referitoare la activităţi de tranzacţii ale unor oficiali de rang înalt ai instituţiei care au declanşat critici legate de etică. (News.ro)

7. Unilever, unul dintre cei mai mari playeri de pe piața fmcg, a anunțat că a crescut prețurile cu 4,1% în al treilea trimestru. Este cea creștere înregistrată de la începutul anului 2012. Compania se așteaptă la cel puțin încă un an de presiune inflaționistă, vârful urmând a se înregistra în prima jumătate a anului 2022. (Bloomberg)

8. Acțiunile Snap, compania care operează platforma socială Snapchat, au scăzut cu mai mult de 20% după ce veniturile anunțate pe trimestrul 3 au fost sub estimările analiștilor. Compania a dat vina pe noile setări de securitate implementate de Apple care i-au afectat veniturile din publicitate. (WSJ)

9. Piața totală a cryptomonedelor a atins un nou record, depășind valoarea de $2700 miliarde, cu $200 miliarde mai mult decât vârful atins în luna Mai. (Bloomberg)

10. România nu se află pe lista celor 45 de țări ai căror turisti vaccinați vor fi exceptați de la carantină la sosirea în Thailanda. Restricțiile vor fi ridicate pentru majoritatea țărilor europene, SUA, Australia și China. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Daniel Dines a vândut acțiuni UiPath în valoare de $77 milioane – Cronica de Business
Jack Ma a vândut acțiuni Alibaba în valoare de $8,2 miliarde – Cronica de business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău