Anul trecut România a avut cel mai mic număr de insolvențe din istorie – Cronica serii

1. Anul trecut România a ajuns la performanța de a avea cel mai mic număr de insolvențe din istorie (6,5.000), respectiv cu 27% mai mic față de 2018 și cu 67% față de 2009. O altă cifră record este și cea a entităților economice active (companii și PFA-uri) care a însumat 1,36 milioane de entități în România, în 2019. (Profit.ro)

2. Guvernul a anunțat că reia astăzi procedura pentru înscrierea sitului Roșia Montană în Patrimoniul mondial UNESCO. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a precizat că decizia a fost luată împreună cu premierul Ludovic Orban. (G4Media)

3. România a făcut progrese în reducerea riscului de sărăcie la persoanele care au un loc de muncă, dar cu toate acestea a rămas și în anul 2018 statul UE cu cel mai înalt risc de sărăcie pentru persoanele ocupate (15,3%). Media în Uniunea Europeană este de 9,5%. (Profit.ro)

4. Ministerul Educației a anunțat azi că 71 de unități de învățământ, cu peste 5.500 de elevi, au activitatea sistată total sau parțial din cauza gripei. (Profit.ro)

5. Trei parlamentari liberari au depus azi un proiect de lege pentru ca votul la alegerile parlamentare să se deruleze trei zile, în diaspora. (News.ro)

Promo: Luna ianuarie a adus pentru cea mai mare agentie de turism online din Romania, www.Vola.ro, atingerea unui nou record in ceea ce priveste numarul biletelor de avion emise. Astfel, peste 47.000 de bilete de avion au fost emise in luna ianuarie 2020, in crestere cu 60% fata de luna precedenta si cu 10% fata de luna ianuarie 2019.

6. Preşedintele turc RecepTayyip Erdogan a avertizat că Ierusalimul ”nu este de vânzare”, referindu-se la planul de pace în Orientul Mijlociu prezentat de omologul său american Donald Trump. (News.ro)

7. Airbus a acceptat să plătească o amendă totală de 3,6 miliarde de euro către Franța, Marea Britanie și Statele Unite, pentru a închide anchetele de corupție care vizau constructorul de avioane. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: General Motors va reintroduce mașinile Hummer în ofertă, în varianta electrică, la 1.000 de cai putere. (CNBC)

8. Grupul Volkswagen a fost cel mai mare constructor auto din lume în anul 2019, cu vânzări totale de aproape 11 milioane de mașini, după ce a depășit Toyota cu numai 232.000 de unități. (Automarket)

9. Universitatea din Oklahoma testează un satelit care, începând din vara lui 2022, va măsura zilnic, timp de 3 ani, emisiile de carbon ale celor două Americi. Misiunea este finanțată de NASA, care a investit $166 milioane. (OUDaily)

10. Vreme de 4 ani, o femeie a încercat fără succes să-i convingă pe cei de la Facebook să șteargă o pagină indecentă creată pe numele ei de altcineva. Facebook a șters pagina abia după ce informația a ajuns în presă. (BuzzFeed)

Fotografia serii – Avioane parcate în aeroportul internațional din Wuhan după ce tot mai multe companii aeriene și-au suspendat zborurile către China din cauza coronavirusului. Yuan Zheng/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024 – Cronica serii
Obiectivul Guvernului: Peste 10 milioane de români vaccinați până în septembrie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău