Guvernul Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, a fost demis – Cronica serii

1. Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu a picat marţi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSRM a fost adoptată, cu susţinerea parlamentarilor PDM. (News.ro)

2. Propunerea României pentru funcţia de comisar european, Adina Vălean, a primit azi avizul Parlamentului României, cu 25 de voturi ”pentru”. Tot marţi, comisia JURI a Parlamentului European a validat în unanimitate candidatura sa. (News.ro)

3. Rata anuală a inflației a coborât ușor la 3,4% în luna octombrie a acestui an, de la 3,5% în septembrie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,16%, cele nealimentare cu 2,57%, iar prețul serviciilor a înregistrat un avans de 4,14%. (Profit.ro)

4. La videoconferința de aseară, Dan Barna le-a transmis liderilor de organizații că este dispus să solicite un vot de încredere în cadrul formațiunii, decizia fiind însă cea de a consulta toți membrii de partid, printr-un vot electronic. „Eu nu-mi dau demisia, voi cere un vot de încredere”, a spus, marți Dan Barna. (Hotnews)

Promo: Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și un tânăr olimpic cu o poveste remarcabilă, la Gala Povești cu Profit… Made în România. Gala a fost organizată cu sprijinul cu sprijinul Depozitarul Central, Fan Courier, Galénic Paris, GarantiBank, GSK, Jidvei, Laurențiu, Laurențiu & Associates, MET Romania Energy, Rene Furterer Paris, SIF Banat-Crișana, EximBank. (Link)

5. România ocupă locul 45 din 149 de ţări, fiind depăşită de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene, în studiul Indicele de Progres Social 2019, privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială, realizat de organizaţia nonprofit Social Progress Imperative. Coordonatele la care România a obţinut cele mai slabe punctaje sunt serviciile de apă şi de salubritate (locul 83), sănătatea şi bunăstarea (locul 74) şi accesul la educaţie de bază (locul 73). (News.ro)

6. eMAG, cel mai mare retailer online local, și-a propus pentru campania de reduceri Black Friday, programată pe 15 noiembrie, să vândă produse de peste 500 milioane de lei, cu 40 milioane de lei mai mult față de anul precedent, și să atragă 60.000 de clienți noi. (Profit.ro)

7. 15 țări din Asia Pacific, printre care China, Australia, Japonia și Coreea de Sud, și-au propus să semneze, anul viitor, cel mai mare acord comercial din lume. SUA nu va fi parte din acest acord. (CNBC)

Una din Cronica de Tehnologie: OLX Group va cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al magazinului auto Frontier Car Group pentru $400 milioane. Înființat în 2016, FCG este unul din startup-urile de tehnologii auto cel mai bine finanțate. (Tech.eu)

8. Disney+, platforma de streaming care va concura Netflix, s-a lansat azi într-un număr limitat de țări, Statele Unite, Canada și Olanda. Un abonament costă $7 pe lună sau $70 pe an și este precedat de o perioadă de testare gratuită de 7 zile. Din prima zi vor fi disponibile filme și seriale din universul Marvel și The Mandalorian, însă conținutul original nu va fi disponibil tot de la bun început, ci va fi lansat treptat. Vinerea este ziua în care apar episoade noi. (Profit.ro)

9. Pentru prima oară de când se fac măsurători oficiale, ieri nici o picătură de ploaie nu a căzut pe întreg teritoriul Australiei. (Link)

10. Un gamer de pe Twitch vrea să bată recordul de ore jucate într-o lună. Andrew “GiantWaffle” Bodine doarme doar trei ore pe noapte, iar 19 se joacă pentru a depăși recordul de 569 ore jucate într-o lună. (Link)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Camera Deputaților a votat legea de eliminare a pensiilor speciale – Cronica serii
În Republica Moldova, blocul prooccidental condus de Maia Sandu și Andrei Năstase a decis să colaboreze cu socialiștii lui Igor Dodon – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău