Averea lui Trump a crescut, Electroaparataj la vânzare și Huawei vrea mașini autonome – Cronica de Business

1. Americanii de la fondul de investiții Broadhurst ar putea lichida producătorul de aparatură electrică Electroaparataj. În cărți este și vânzarea companiei către Sindicatul Valahia. (Profit.ro)

2. Averea lui Donald Trump a crescut până la valoarea de $3 miliarde, înregistrând un avans de 5% față de anul anterior. (Bloomberg)

3. Gigantul Huawei colaborează cu producători auto din Europa, Japonia și China pentru dezvoltarea de autovehicole autonome. Planul este ca acestea să fie lansate începând cu 2021. (Financial Times)

4. Fondul suveran al Norvegiei, cu o valoare de circa $1 trilion, ar putea fi obligat să își vândă participația de aproximativ $1 miliard în compania minieră Glencore, pentru a se supune noilor reguli introduse de guvernul de la Oslo cu privire la etica în domeniul investițiilor. (Reuters)

5. Chinezii de la Fosun International vor să vândă o participație în casa de modă franceză Lanvin pentru o sumă de până la $100 milioane. (Bloomberg)

Bonus:

6. Compania de consultanţă imobiliară CBRE a adăugat în echipa sa primul robot humanoid dintr-o companie de real estate din România. (News.ro)

7. PayU, divizia de plăți digitale a grupului sud-african Naspers, acționarul majoritar al eMag, a semnat un acord pentru preluarea startup-ului turc Iyzico în schimbul sumei de $165 milioane. Aceasta este cea mai mare achiziție a sa de până acum în domeniul FinTech. (Profit.ro)

8. Țiriac Auto, compania specializată în comerțul cu automobile a omului de afaceri Ion Țiriac, are un nou director general. (Profit.ro)

9. Distribuitorul român de materiale de construcţii Arabesque din Galaţi, deţinut de Cezar Rapotan, a raportat afaceri în uşoară scădere pentru anul 2018, rezultatul coborând sub 1,7 miliarde de lei, după ce în anul anterior trecuse de acest prag. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
America a pus Huawei sub acuzare pentru crimă organizată – Cronica de Business
Concedieri masive la WeWork? – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău