Vânzarea complexului de birouri U Center din cartierul bucureștean Tineretului ar putea fi tranzacția anului pe piață imobiliară – Cronica de Business

1. Dezvoltatorul austriac S Immo, proprietarul mall-ului Sun Plaza, este în discuții preliminarii cu Forte Partners în vederea achiziției complexului de birouri U Center din cartierul bucureștean Tineretului, o tranzacție potențială, de peste 170 de milioane de euro, care poate deveni cea mai mare din an. (Profit.ro)

2. Prețul gazului natural în Europa a crescut cu peste 30% după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că „țările neprietenoase” vor trebui să-și plătească în ruble importurile de gaze din Rusia (Bloomberg). Preţurile petrolului a crescut miercuri cu peste 5%, cotaţia ţiţeiului Brent depăşind 121 de dolari pe baril. (News.ro)

3. Dante Internațional, administratorul eMAG, a capitalizat platforma Tazz by eMAG (fosta EuCeManănc) cu prime de emisiune în sumă totală de 210,8 milioane de lei, în intervalul septembrie 2019 – ianuarie 2022. 124 milioane de lei au fost investiți în cursul anului 2021. (Profit.ro)

4. Inflația în Marea Britanie a ajuns la 6,2%, în ritm anual, un nou maxim al ultimilor 30 de ani și peste estimările Băncii Centrale. (Bloomberg)

Promo: Start-up-ul DRESSINGZ, primul social-marketplace pentru fashion de lux second hand, anunţă că oferă comunităţii sale de utilizatori posibilitatea de a-şi vinde, printr-un proces uşor şi sigur, hainele pe care nu le mai poartă. Totodată, le oferă iubitorilor de branduri premium şansa de a cumpăra articole de lux pre-owned, autentificate de experţi, la un preţ cu pana la 80% mai mic faţă de preţul de retail.

5. India ar putea anunța săptămâna viitoare un acord de plată care ar permite continuarea comerțului cu Rusia, a declarat miercuri președintele unei asociații de exportatori indieni. Ministrul de Finanțe al Indiei și guvernatorul Băncii Central nu au făcut comentarii pe așa-numitul mecanism comercial rupie-rubla. (CNBC)

6. Producătorul francez de automobile Renault a anunțat miercuri seară că suspendă imediat „activitățile de la uzina Renault din Moscova” și evaluează „posibilele opțiuni cu privire la participația sa” în filiala sa rusă AvtoVAZ, pe măsură ce presiunea crește asupra prezenței sale semnificative în Rusia. (Hotnews)

7. Vânzările caselor noi au scăzut, neașteptat în SUA, luna trecută. Scăderea a fost de 2% comparativ cu ianuarie și de 6% în ritm anual. Prețul caselor noi a depășit însă $500.000, ca medie, pentru prima oară. (Forbes)

Din Cronica diminetii: O întrerupere imediată a importurilor energetice din Rusia ar declanșa o recesiune economică în Germania, dar și în Europa, a declarat cancelarul german Olaf Scholz. (Digi24)

8. Amazon anunțat că va deschide primul său centru de livrare în Istanbul, în toamna acestui an. Hub-ul va fi în Istanbul și va crea 1.000 de noi locuri de muncă în primul an. (Link)

9. Credit Kudos, un startup bancar din Marea Britanie care îi ajută pe creditori să ia decizii mai bune, a fost achiziționată de Apple. Acordul s-a încheiat la începutul acestei săptămâni, potrivit confirmărilor din trei surse. Una dintre ele a declarat că startup-ul a fost achiziționat pentru aproximativ $150 de milioane. (Link)

10. Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, și-ar fi dat demisia după anunțul invaziei Ucrainei. Ea a rămas însă în funcție la cererea președintelui Putin. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Proprietarii celor 76 de mall-uri funcționale în România au avut, anul trecut, cele mai mari încasări din istoria pieței moderne de retail – Cronica de Business
Creştere economică globală de 4,4% în 2021 – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău