Tranzacție record la Petrom – Cronica de Business

Două cu BVB: 1. Bursa de Valori București a consemnat astăzi cea mai mare tranzacție individuală cu acțiuni ale producătorului de țiței și gaze OMV Petrom din ultimii 3 ani, peste 0,25% din capitalul companiei (circa 145,8 milioane de titluri) schimbându-și proprietarul aproape de ora 13, contra sumei de 63,4 milioane lei. (Profit.ro) 2. Acționarii Bursei de Valori București au decis, miercuri, ca Radu Hanga să fie noul președinte al operatorului pieței de capital. Lucian Anghel a declarat pe 14 octombrie că nu va mai candida nici pentru poziția de președinte, nici pentru cea de membru în Consiliul Bursei. (Hotnews)

3. Producătorul german de componente auto Continental, prezent și în România, își va reduce activitățile în zona de motoare și va tăia peste 5.000 de joburi în acest sector până în 2028.  (Reuters)

4. Alibaba Group a atras $11,2 miliarde pe bursa de la Hong Kong, devenind cea mai mare listare de după 2010. (Bloomberg)

5. Vânzările companiei de modă Burberry au crescut cu 3% în primele șase luni ale anului față de perioada similară din 2018, până la valoarea de £1,28 miliarde, însă profitul operațional a scăzut cu 4%, mai ales pe fondul turbulențelor din Hong Kong.

Bonus:

6. Gigantul din domeniul energiei ConocoPhillips vizează creșterea producției anuale de petrol și gaze cu 3%, să își reducă la $7 miliarde pe an cheltuielile și să returneze $50 miliarde investitorilor în următorii zece ani. (Reuters)

7. Românii au cumpărat în weekendul de Black Friday produse de peste 245 de milioane lei, plătite online, în creştere cu 24% în comparaţie cu 2018. Luând în considerare atât comenzile plătite online, cât şi cele cu numerar la livrare, valoarea cheltuielilor este de peste 1,2 miliarde de lei, conform PayU. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Eliminarea chinezilor din telecomul european costă, Enel vinde o termocentrală din Rusia, iar Aldi se extinde – Cronica de Business
Enel, scădere de 25% la profitul operațional în România – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău