Companiile franceze, tranzacții de $45 miliarde în octombrie – Cronica de Business

1. După cehii de la Conseq Investment, și suedezii de la East Capital, fondurile Standard Life Aberdeen din Marea Britanie anunță că au depășit reperul de 5% din acțiunile Purcari Wineries după ce au participat la oferta prin care Lorimer Ventures și-a vândut printr-o ofertă publică accelerată de vânzare participația sa de aproape un sfert din acțiunile producătorului basarabean de vinuri Purcari. Valoarea deținerii depășește cu puțin 20 milioane lei. (Profit.ro)

2. Companiile franceze au fost implicate în tranzacții în valoare totală de $45 miliarde în octombrie. (Bloomberg)

3. Operatorul chinez de hoteluri Huazhu Group va achiziționa compania germană din domeniul ospitalității Deutsche Hospitality pentru €700 milioane. (Reuters)

4. Aplicaţia românească de mobilitate urbană Clever va deveni Free Now în următoarele luni, parte din grupul internaţional de mobilitate urbană “Now”, lansat de Daimler şi BMW în luna februarie a acestui an. (News.ro)

5. IAG, proprietarul companiei aeriene British Airways, va prelua operatorul spaniol Air Europa, în schimbul a $1,1 miliarde. (Bloomberg)

Bonus:

6. Banca Santander va investi £350 milioane în Ebury, intermediar de operațiuni comerciale și schimburi valutare pentru companii mici și mijlocii, devenind acționar majoritar al firmei. (Profit.ro)

7. Producătorul de supermasini Ferrari a înregistrat o creștere de 6,1% în al treilea trimestru, bazată pe succesul modelelor Portofino și 812 Superfast. Compania și-a reevaluat în creștere și cifra de afaceri așteptată pentru acest an – de la €3,5 miliarde la €3,7 miliarde. (Reuters)

8. Carrefour a dublat în ultimul an reţeaua de magazine Supeco, un mix de discount şi cash&carry, care a ajuns la 20 de magazine. (ZF)

9. Startup-ul Frisbo, platforma românească de smart efulfillment, care preia depozitarea, procesarea și livrarea comenzilor magazinelor online, a primit o investiție de €1,2 milioane, într-o rundă condusă de GapMinder Venture Partners, cu participarea ROCA X, la o evaluare a business-ului de aproximativ €6 milioane. (Startup Cafe)

10. Fondul de investiții Mid Europa Partners, care deține în România retailerul Profi, operatorul de servicii de sănătate Regina Maria și compania de curierat Urgent Cargus, vinde compania Walmark către germanii de la Stada Arzneimittel. (Profit.ro)

11. Aramco a lansat duminică procedurile pentru mult-așteptatul IPO, însă evaluările sunt încă într-o marjă largă, de la $1,2 trilioane la $2,3 trilioane. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Twitter și Zoom vor plăti TVA în Indonezia – Cronica de Business
Producția de automobile în România a scăzut cu 14% în primele nouă luni – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău