Turismul de tip business, pierderi de $820 miliarde – Cronica de Business

1. Boeing intenționează să acceseze în totalitate un împrumut de $13,8 miliarde convenit luna trecută, în condițiile în care epidemia de coronavirus amplifică presiunea asupra producătorului american de avioane, deja grav afectat de consemnarea la sol a tuturor avioanelor 737 MAX la nivel mondial. (Profit.ro)

2. Industria turismului de tip business este estimată să înregistreze pierderi de circa $820 miliarde din cauza pandemiei de coronavirus. Cele mai mari pierderi sunt așteptate în China – $400 miliarde, urmate de Europa – $190 miliarde. (CNBC)

3. Veniturile înregistrate la nivel global de cinematografe şi home entertainment au depăşit, în premieră, $100 miliarde în 2019. (News.ro)

4. Grupul OMV, care deține în România compania Petrom, plănuiște vânzarea de active în valoare de $2,3 miliarde până la finele anului, pentru a putea finanța preluarea pachetului majoritar în producătorul de materiale plastice Borealis, tranzacție în valoare de $4,7 miliarde. (Reuters)

5. Producătorul de băuturi răcoritoare și snack-uri PepsiCo a ajuns la o înțelegere pentru preluarea producătorului de băuturi energizante Rockstar pentru $3,85 miliarde. (Bloomberg)

Bonus:

6. TeraSteel, producător de panouri termoizolante, structuri zincate şi hale la cheie, a exportat de 58% din cifra de afaceri în 2019. (Bursa)

7. Compania de transport edy Internaţional Spedition, care până în 2011 a deţinut titlul de cel mai mare transportator din România, a intrat oficial în 2019 în faliment. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Euro a ajuns la paritate cu dolarul american – Cronica de Business
Aramco va plăti $450 milioane consultanților – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău