Cioloş: USR și PLUS vor fuziona după alegerile parlamentare din acest an – Cronica dimineții

1. Telefonul lui Jeff Bezos ar fi fost “piratat” în 2018, după ce a primit un mesaj pe WhatsApp de la numărul prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman. (TheGuardian)

2. În Senatul american a început procesul pentru demiterea președintelui Trump. Șansele ca decizia să fie în defavoarea președintelui sunt foarte mici, camera superioară a congresului fiind dominată de republicani. (WSJ)

3. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat că cea mai mare provocare în administraţie este să pui instituţiile să interconecteze bazele de date. ”Energia pe care o investesc oamenii din sistem în a-ți demonstra cum nu se poate, este incredibilă”. Violeta Alexandru a făcut referire la Revisal, care este “o nucă tare”. (News.ro)

Promo: Pe Vola.ro a inceput luna preturilor cu pana la 60% mai mici la biletele de avion! Cumpara in Ieftinuarie bilete de avion catre destinatia dorita si ai sansa sa castigi o multime de premii. Rezerva-ti calatoriile din timp si stai fara griji cu asigurarea Vola Rambursabil care iti permite sa recuperezi 90% din bani daca nu mai poti calatori din orice motiv! Intra acum pe Vola.ro si ia-ti urmatoarea vacanta!

4. Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că fuziunea cu USR este „în lucru” şi s-a convenit să fie realizată după alegerile parlamentare din acest an. (Hotnews)

5. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a propus mai multe soluţii pentru reducerea blocajelor de pe Valea Prahovei până la finalizarea autostrăzii Comarnic Braşov. Printre acestea se numără folosirea unui drum forestier în zona Azuga, reabilitarea unui drum județean din zona Câmpina-Valea Doftanei și un drum paralel la Sinaia, care ar trebui reabilitat. (Link)

6. Un raport al Băncii Mondiale  atrage atenția că infrastructura de transport este, pentru mulți copii din România, mediu sau greu accesibilă. Distanța parcursă pentru a ajunge la școală depășește 10 km pentru aproape 28% dintre elevi. (Newsweek)

7. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie, în legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate. Dosarul vizează perioada în care a fost preşedinte al Senatului. (News.ro)

8. Hillary Clinton a declarat despre senatorul Bernie Sanders, într-un documentar pentru Hulu, că “nimeni nu-l place” și “nimeni nu vrea să lucreze cu el”. Sanders este unul dintre favoriții democraților pentru prezidențialele din acest an și a fost contracandidatul doamnei Clinton la nominalizarea partidului pentru președinția Statelor Unite, în 2016. (HollywoodReporter)

Una din Cronica de Tehnologie: Mojo Vision, un startup finanțat printre alții de Google, lucrează la o lentilă de contact inteligentă, care folosește realitatea augmentată pentru a afișa informații suprapuse mediului real. Lentila, care se află în fază de prototip, are o interfață de comenzi cu ochiul și poate identifica obiecte din mediul real. (Cnet)

9. Tesla a devenit prima companie auto americană a cărei evaluare pe bursă atinge $100 miliarde. (Reuters)

10. Netflix a ratat pentru al treilea trimestru consecutiv estimările pentru numărul de noi abonați din SUA. Platforma de streaming a adăugat în ultimul trimestru 423.000 de noi abonați americani, sub forecastul de 600.000. În schimb, în restul teritoriilor, Netflix a depășit așteptările, cu 8,3 milioane abonați noi versus 7 milioane estimați. (WSJ)

Fotografia dimineții – Coperta numărului special Time pentru Forumul Economic de la Davos:

Ți-ar mai putea plăcea
Trump vrea ca SUA să cumpere Groenlanda – Cronica dimineții
Ministrul Sănătății: În București nu se testează suficient – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău