Comisia Europeană: Doar 10% din cererea de echipamente medicale este acoperită în UE în lupta împotriva Covid-19 – Cronica serii

1. Doar 10% din cererea de echipamente medicale este acoperită în UE în lupta împotriva covid-19, estimează Comisia Europeană într-un document intern. (News.ro)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se conturează o rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate şi pentru protecţie socială. Președintele a confirmat și că Guvernul e pregătit ca mâine să dea OUG pentru amânarea plăţii ratelor la bancă pentur persoane fizice şi firme. (News.ro)

3. Congresul american a aprobat pachetul de $2000 de miliarde propus de administrația Trump pentru susținerea economiei americane, afectată de epidemia de coronavirus. (WSJ)

4. Metrorex a început analiza celor 5 oferte primite pentru trenurile pentru metroul din Drumul Taberei. (Economica)

5. Piața produselor sanitare nu funcționează bine în această perioadă, existând scumpiri chiar și de 100%, iar autoritățile se pregătesc de plafonarea prețurilor sau de rechiziționarea produselor, dacă situația nu revine la normal, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Noul iPad Pro (de la $799) este rapid, are un ecran excelent și oferă suport pentru trackpad, ceea ce ar trebui să ajute activitățile de office și creație. Realitatea augmentată, facilitată de senzorul LIDAR, rămâne, însă, o promisiune lipsită de suportul software din partea dezvoltatorilor. (The Verge)

6. Ministerul Mediului a anunţat că programul Rabla Plus a demarat azi având cel mai mare buget de când există programul, 140 de milioane de lei, cu aproape 45% mai mare decât în anul 2019. Programul nu mai condiţionează achiziţia unui autovehicul nou de casarea unui autovehicul uzat. Programul de anul acesta păstrează pentru al cincilea an consecutiv cea mai mare primă pentru achiziţia maşinilor full electric din Europa: aproximativ 10.000 euro. (News.ro)

7. Începând de azi, cei 1,3 miliarde de locuitori ai Indiei sunt în carantină. (AlJazeera)

8. Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet a îndemnat la eliberarea urgentă a deţinuţilor – în întreaga lume -, pentru a se evita ca pandemia covid-19 să facă ”ravagii” în închisori, adesea suprapopulate. (News.ro)

9. Tarom a anunțat suspendarea tuturor curselor interne, pe o perioadă de 14 zile, ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii infectării cu coronavirus. (Profit.ro)

10. Rata șomajului în Norvegia luna aceasta a crescut de cinci ori, ajungând la peste 10%, cel mai ridicat nivel din anii 1930, deoarece companiile au anunțat disponibilizări masive și încetarea producției, pe fondul eforturilor de a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. (Profit.ro)

Bonus: Un studiu care a analizat 101 specii de mamifere a ajuns la concluzia că femelele trăiesc cu aproape 20% mai mult decât partenerii lor. (Link)

Fotografia serii – Calea Lactee așa cum se vede din Stag Rock, Bamburgh, Marea Britanie. Owen Humphreys/PA:

Ți-ar mai putea plăcea
Situația de la Sectorul 1 rămâne neclară, BEC amânând pentru mâine decizia – Cronica serii
Premierul Florin Cîtu: Bugetul pe 2021 va fi construit cu un deficit în jur de 7% din PIB – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău