Companiile românești au cele mai ridicate intenții de angajare din ultimii 12 ani – Cronica serii

1. Curtea Constituţională a decis, joi, că va dezbate, în 28 septembrie, sesizarea Guvernului referitoare la moţiunea de cenzură. (News.ro)

2. Companiile românești au cele mai ridicate intenții de angajare din ultimii 12 ani, dar au și printre cele mai mari dificultăți în a găsi personal adecvat. Într-un sondaj trimestrial apare ca deficitul de talente din România este al doilea cel mai mare la nivel global. (Profit.ro)

3. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele şapte luni ale anului faţă de perioada similară din 2020 cu 17,4% arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

4. Furnizarea apei calde a fost sistată, joi, la circa 800 de blocuri pentru remedierea unor avarii în sistemul de termoficare, potrivit unui comunicat al Termoenergetica. Peste 600 dintre imobile nu vor avea apă caldă până sâmbătă. (Digi24)

Din Cronica de Business: Evergrande, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, ar putea intrat în default săptămâna viitoare, când are rate și dobânzi de plătit de peste $80 de miliarde. Datoriile totale ale companiei se apropie de $700 miliarde. Ieri s-au împlinit 13 ani de când Lehman Brothers a intrat în faliment, declasând criza economică din 2008, pentru datorii care însumau $600 miliarde. (CNBC)

5. România are cea mai mare creștere a înmatriculărilor din UE, datorită Rabla. Înmatriculările de autoturisme din Europa au suferit un impact major în lunile iulie și august, din cauza accentuării crizei de semiconductori și componente electronice. Chiar dacă piața își revenise în prima jumătate de an, după pandemie, în ultimele două luni de vară declinul a fost de aproape un sfert comparativ cu perioada similară din 2020. (Profit.ro)

6. Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian a denunţat joi ”o lovitură pe la spate”, la câteva ore după ce Australia a anulat în mod brutal un contract de achiziţionare a 12 submarine franceze – ”contractul secolului”. ”Azi sunt foarte furios. Aşa ceva nu se face între aliaţi”, a subliniat el. Jean-Yves Le Drian a denunţat, de asemenea, ”comportamentul american”, după ce Statele Unite au încheiat cu Australia un parteneriat strategic în vederea construirii unor submarine americane cu propulsie nucleară. (News.ro)

7. Vânzările din retailul american au crescut cu 0,7% luna trecută comparativ cu iulie. Fără segmentul auto, afectat de lipsa stocurilor din cauza problemelor de producție, vânzările au crescut cu 1,8%. (WSJ)

Din Cronica de Tehnologie: Microsoft lansează pentru toți utilizatorii opțiunea de logare fără parolă, disponibilă anterior doar conturilor enterprise. Parola poate fi înlocuită cu autentificarea biometrică prin intermediul Microsoft Hello, cu codurile unice generate de Microsoft Authenticator sau primite prin SMS, ori cu cheile fizice de securitate. (News.ro)

8. Economia mondială ar urma să înregistreze în acest an cea mai rapidă revenire din ultimele cinci decenii, însă adâncirea inegalităților dintre țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare riscă să submineze acest avans, a anunțat Conferința ONU pentru Comerț și Dezvoltare. (Profit.ro)

9. Irlanda a început o investigație GDPR împotriva TikTok. În centrul investigației se află modul în care sunt gestionate datele minorilor și transferul datelor personale către servere din China. (FT)

10. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Polonia pentru că a retras custodia copiilor unei mame care a început o relaţie cu o altă femeie după ce a divorţat de soţul ei. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Incendiile devastează Padurea Amazoniană – Cronica serii
Institutul Naţional de Sănătate Publică: România se află în stadiu pre-epidemic, neexistand încă dovezi de transmitere intra-comunitară sustinută – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău