Proprietarul Le Monde și Europa FM vrea să cumpere Metro – Cronica de Business

1. Peste jumătate dintre consumatorii chinezi au evitat să mai achiziționeze produse americane, pentru a-și arăta susținerea față de țara lor în războiul comercial dintre cele două superputeri. (Reuters)

2. Un start-up francez a obținut investiții în valoare de €10 milioane pentru a construi roboți care fac pizza și pentru a deschide primul restaurantul 100% autonom, dotat cu roboți pizzeri. (Startup Cafe)

3. După Le Monde, miliardarul ceh Daniel Kretinsky a făcut o ofertă în valoare de €5.8 miliarde pentru achiziția lanțului german de retail Metro. (Financial Times)

4. Grupul suedez Medicover a investit €1 milion în noua clinică inaugurată astăzi în complexul The Bridge din zona Grozăvești-Orhideea. (Profit.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Apple a cumpărat startup-ul de tehnologii pentru mașini autonome, Drive.ai. Gigantul american va prelua inginerii și designul produselor de la compania care se afla în mari dificultăți financiare și căuta de mai multă vreme un cumpărător. Prețul neoficial al tranzacției este vehiculat la $77 milioane. (Axios)

5. BoKlok, un dezvoltator imobiliar detinut de IKEA, ar putea construi case in Marea Britanie. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Vienna Insurance Group, pe profit în România – Cronica de Business
OPEC îşi menţine prognoza conform căreia cererea mondială de petrol va depăşi, anul acesta, nivelurile anterioare pandemiei – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău