Cresc ratele celor care au luat credite în lei și sunt calculate în funcție de IRCC – Cronica serii

1. Ratele românilor care au luat credite în lei calculate în funcție de IRCC cresc începând de azi deoarece noul indicator a crescut mai mult decât ROBOR. (Profit.ro)

2. Negocierile cu privire la împărţirea funcţiilor-cheie în UE între liderii europeni au fost suspendate până marţi la ora locală 11.00 (12.00, ora României), din cauza dificultăţilor în găsirea unui compromis. (News.ro)

3. PSD vrea să dea elevilor vouchere în valoare de 10 lei pentru fiecare zi de școală în care sunt prezenți la toate orele. Pentru a fi aplicată, propunerea va trebui aprobată de Guvern sau Parlament. (Profit.ro)

4. Manifestanţi ostili guvernului favorabil Beijingului au forţat intrarea în clădire, în ziua marcării retrocedării insulei catre China. Ei au invadat hemiciclul Parlamentului din Hong Kong şi au desfăşurat în el steagul din perioada colonială britanică. (News.ro)

5. Dosarul 10 August, în care Parchetul militar investiga intervenția în forță a jandarmilor, a fost declinat către DIICOT. Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că nu a văzut personal ordonanța procurorilor militari, dar că a fost informat că Parchetul Militar și-a declinat competența, deși DIICOT ceruse acest dosar doar pentru a-l studia. (Hotnews.ro)

6. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD va susţine candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naţionale. (News.ro)

7. Bursa americană a deschis sesiunea în creștere, investitorii fiind încurajați de discuțiile constructive dintre președinții Trump și Xi în privința tarifelor comerciale. Toți cei trei indicatori, Dow Jones Industrial, S&P 500 și Nasdaq sunt în creștere și este posibil că pentru primii doi să avem recorduri la finalul sesiunii de tranzacționare. (WSJ)

8. Rata șomajului în Uniunea Europeană a ajuns la cel mai redus nivel din ianuarie 2000. În România, rata șomajului a scăzut în mai la 3,9%, cu 0,1% mai puțin față de luna precedentă. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Rețeaua socială israeliană Belong.Life, destinată bolnavilor de cancer, a strâns $14 milioane, într-o rundă de finanțare condusă de IQVIA. (Reuters)

9. Ian Pearson, președintele Ford România, a publicat pe Facebook o serie de imagini de pe șantierul șoselei de centură a Balșului, care face parte din viitorul drum expres Craiova-Pitești. „Nu s-au făcut mari progrese de la startul lucrărilor”, este concluzia oficialului Ford. (Link)

Una din Cronica de Tehnologie: Mașinile electrice noi trebuie să includă în Europa un sistem care generează în mod artificial zgomot pentru a nu surprinde pietonii sau bicicliștii. Sistemul trebuie să devină activ la viteze mai mici de 19 km/h. (BBC)

10. Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au calificat astăzi în turul 2 de la Wimbledon unde se vor întâlni în meci direct.

Lars Løkke Rasmussen, fost premier al Danemarcei, părăsește clădirea guvernului, dupa ce noul guvern a fost instalat. Sursa foto –  pagina sa de Facebook:

Ți-ar mai putea plăcea
Biden, la Varsovia: Doamnă preşedinte Sandu, suntem mândri astăzi să stăm alături de dumneavoastră – Cronica serii
Theodor Stolojan consideră că toate facilităţile fiscale trebuie eliminate – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău