Curtea de Apel: Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii – Cronica serii

1. Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia nu e definitivă. Traian Băsescu a anunţat că va contesta sentinţa Curţii de Apel Bucureşti (News.ro)

2. Candidatul PNL, Klaus Iohannis, şi-a depus, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni. (News.ro). Candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, şi-a înregistrat candidatura la Biroul Electoral Central, el fiind însoţit de liderul PLUS, Dacian Cioloş. (News.ro)

3. Guvernul vrea să modifice legislația offshore, acceptând aproape toate doleanțele concesionarilor din Marea Neagră. Decizia vine după ce Exxon a anunțat că vinde Neptun Deep și înaintea vizitei premierului Dancilă în SUA. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Înlocuirea echipamentelor de telecomunicații provenite din China îi va costa pe operatorii europeni $3,5 miliarde. (Reuters)

4. Senatorii din comisia de muncă au întocmit raport favorabil propunerii legislative de majorare a valorii nominale maxime a tichetului de masă de la 15,18 lei la 20 lei, urmând ca proiectul să primească votul final al Senatului în perioada următoare. (Profit.ro)

5. Mark Zuckerberg s-a întâlnit cu Președintele Statelor Unite și mai mulți senatori. Unul dintre aceștia i-a cerut șefului Facebook să vândă Instagram și WhatsApp. Donald Trump a fost necaracteristic de reținut, scriind pe Twitter doar “nice meeting” despre întrevederea avută cu Zuckerberg. (Bloomberg)

Una din Cronica de Divertisment: Astăzi, pe platforma de streaming Netflix are loc premiera documentarului “Inside Bill’s Brain – Decoding Bill Gates”. Co-fondatorul gigantului software Microsoft explică în cadrul documentarului disponibil în trei părți care sunt persoanele care l-au influențat cel mai mult în viață și care sunt obiectivele pe care le urmărește în prezent. (Netflix)

6. Peste 29 de milioane de copii s-au născut în zone de conflict în 2018, a anunţat vineri UNICEF. La nivel global, unul din cinci copii şi-a început viaţa în medii extrem de periculoase şi stresante, inclusiv în ţări precum Afganistan, Somalia, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen, potrivit organizaţiei pentru drepturile copiilor. (News.ro)

7. Absolvenții de anul trecut, cu licență, au avut în medie datorii de $29.200, un record în SUA. (USAToday)

8. Toyota Corolla a fost cea mai vândută mașină din lume în prima jumătate a anului, cu aproape 515.000 de unități. Modelul japonez este urmat pe podium de alte două „japoneze”, Toyota RAV4 și Honda Civic. (Automarket)

9. Cupa Mondială de rugby a început astăzi, în Japonia, iar în primul meci selecţionată niponă a învins Rusia, scor 30-10. Sâmbătă, la Cupa Mondială, au loc meciurile Australia – Fiji, Franţa -Argentina şi Africa de Sud – Noua Zeelandă. TVR și TVR HD transmit toate meciurile. (News.ro)

10. Cuplurile care nu au oficializată relația printr-o căsătorie ar putea face închisoare în Bali, Indonesia, dacă sunt prinși făcând sex. Prevederea apare în noul Cod Penal. Australia a emis deja o avertizare pentru turiștii care aleg această destinație. (Link)

Fotografia serii – Astăzi au avut loc proteste ample în întreaga lume împotriva schimbărilor climatice. Imaginea este din București. Octav Ganea, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Viorica Dăncilă a fost validată candidata PSD la alegerile prezidențiale – Cronica serii
Cronica serii – Dragnea: Nu vom pierde majoritatea parlamentară

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău