Datoria mondială a scăzut în trimestrul al treilea – Cronica de Business

1. Datoria mondială a scăzut în trimestrul al treilea, chiar dacă a rămas apropiată de nivelul record stabilit în luna iunie a acestui an, în timp ce datoria piețelor emergente a atins un nou maxim istoric de $92.600 de miliarde. Datele apar într-un raport publicat de Institutul Internațional pentru Finanțe (IIF), cel mai mare grup de lobby al sectorului financiar. (Profit.ro)

2. Guvernele unora dintre cele mai mari economii ale lumii au declarat, joi, că intenţionează să elibereze petrol din rezervele lor strategice. Decizia a venit în urma unei cereri din partea Statelor Unite pentru o mişcare coordonată de a reduce preţurile globale la energie şi înaintea unei reuniuni a celor mai importanţi producători de petrol. (News.ro)

3. Indicele S&P 500 al bursei americane a înregistrat, in sesiunea din aceasta noapte, recordul cu numărul 66 pe acest an. 2021 devine astfel al doilea an din istorie cu cel mai mare număr de recorduri înregistrate, după 1995.

4. Apple le va permite angajaților să lucreze remote până la 4 săptămâni pe an. Compania și-a anunțat angajații că plănuiește ca din 1 februarie să redeschidă birourile din SUA. În prima fază se va lucra pe modelul hybrid, compania permițându-le angajaților să lucreze 1-2 zile pe săptămână de acasă. (TheInformation)

5. Toyota a anunțat că în luna decembrie nu-și va mai ajusta producția din cauza crizei de semiconductori și că va încerca să recupereze și pierderile din lunile anterioare. Este pentru prima oară în ultimile șapte luni când producătorul nipon va produce la capacitate maximă. (Profit.ro)

Din Cronica diminetii: Costurile de împrumut în lei ale guvernului au crescut pe toate scadențele – au depășit nivelul de dinaintea crizei COVID precum și vârful din timpul guvernelor PSD și se apropie de pragurile de acum 8 ani, când dobânda cheie era însă mult mai ridicată. (Profit.ro)

6. Numărul americanilor care au aplicat pentru șomaj în ultima săptămână a fost de 268.000. Este a șaptea săptămână la rând când numărul scade, iar nivelul este cel mai scăzut de la începutul pandemiei. (AP)

7. Acțiunile Alibaba au scăzut cu peste 10% după ce compania și-a anunțat rezultatele pe trimestrul trei. Profitul a scăzut, în ritm anual, cu 38% în timp ce venituri au fost de $31,4 miliarde, sub estimările analiștilor. (CNBC)

8. Grammarly, dezvoltatorul de software din spatele unui asistent care corectează greșelile, și-a crescut evaluarea la $13 miliarde, după o nouă rundă de finanțare, intrând astfel în top 10 cele mai valoroase startup-uri din SUA. Compania a strâns peste $200 de milioane de la investitori. (Bloomberg)

9. CVC Capital Partners va plăti 4,5 miliarde de euro pentru achiziționarea diviziei de ceaiuri a Unilever, care cuprinde mărci precum Lipton, PG Tips și Pukka Herbs. CVC a depășit ofertele firmelor de private equity Advent și Carlyle, interesate și ele de preluarea diviziei. (Profit.ro)

10. Starbucks a deschis prima cafenea fără casieri, în Manhattan, New York City, folosind tehnologia Amanzon. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Cel mai bogat ucrainean, vilă de €200 milioane în Franța – Cronica de Business
Unilever preia frufru, iar Gotham City costă £400 milioane – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău