Directorul general al OMS a denunțat „lăcomia” celor care se gândesc la injectarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid – Cronica dimineții

1. Majoritatea celor care se infectează cu varianta Delta dar sunt complet vaccinați fac o formă ușoară a bolii sau nu prezintă nici un simptom, a anunțat cercetătorul șef al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Soumya Swaminathan. (CNBC)

2. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că România a primit din partea Statelor Unite ale Americii statutul „Dependable Undertaking”, care permite încheierea contractelor de achiziţii de echipamente militare fără a mai fi nevoie de vreun avans. (News.ro)

3. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu s-a găsit o soluție referitoare la desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. „Discuțiile vor continua până la găsirea unei soluţii cu privire la acest subiect”, a declarat Orban, la finalul ședinței de la Guvern. (Hotnews)

4. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a denunțat „lăcomia” celor care se gândesc la injectarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid, a cărei necesitate nu a fost dovedită, în contextul în care o mare parte din locuitorii lumii așteaptă prima doză. (Profit.ro)

5. Agenția americană pentru Medicamente și Alimente a anunța că vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Johnson & Johnson poate crește riscul pentru o afecțiune neurologică rară. (Axios)

Din Cronica de Business: Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a înregistrat 54 de tranzacţii în prima jumătate a anului 2021, comparativ cu 42, în aceeaşi perioadă din 2020, iar compania de consultanţă Deloitte estimează valoarea totală a pieţei pentru tranzacţiiile cu valoare comunicată şi necomunicată la aproximativ 1,2-1,4 miliarde de euro. (News.ro)

6. Franţa, prin vocea preşedintelui Emmanuel Macron, a anunţat că vaccinarea personalului medical devine obligatorie, acelaşi anunţ fiind făcut luni şi de autorităţile din Grecia. Din 15 septembrie, personalul medical care nu se va vaccina, nu va mai putea lucra şi nu va mai fi plătit. (News.ro)

7. Volumul tranzacțiilor pentru cele mai importante cryptomonede a scăzut cu peste 40% luna trecută, după ce a înregistrat o scădere de 35% și în Mai. (Reuters)

8. Retailul din Marea Britanie a raportat cea mai rapidă creștere, la nivelul unui trimestru, înregistrată până în prezent. Vânzările în iunie au crescut cu 13,1%, comparativ cu iunie 2019, iar creșterea pentru trimestrul 2, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, a fost de 10,4%. (TheGuardian)

9. Numărul bicicletelor, electrice și mecanice, vândute anul trecut în Europa a crescut cu 40%, ajungând la 22 milioane. Valoarea vânzărilor a depășit 18 miliarde euro, cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani. (Link)

10. O casă din Arizona s-a vândut de două ori în aceeași zi pentru un total de $32,5 milioane. Primul cumpărător, care a plătit $15 milioane, a vândut-o câteva ore mai târziu pentru $17,5 milioane. (Link)

Fotografia dimineții – Inotătorul David Popovici, care are 16 ani, la sosirea pe Otopeni după ce a câștigat patru medalii de aur la Europenele de natație pentru juniori. George Călin, Inquam Photos:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul le propune profesorilor majorarea cu 25% a salariilor dar vrea ca greva să înceteze azi – Cronica dimineții
Din 100 de euro cheltuiți de la buget, 15,6 euro sunt luați pe datorie – Cronica diminetii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău