Disney țintește încasări record și KPMG ar putea primi o amendă de la SEC – Cronica de Business

1. Acțiunile producătorului de microcipuri Broadcom au pierdut 10% din valoare în primele ore ale dimineții pe bursa din New York, după ce compania a anunțat că războiul comercial dintre Statele Unite și China și interdicția de a lucra cu Huawei îi vor produce o scădere a vânzărilor de $2 miliarde în acest an. (Reuters)

2. Compania Disney ar putea înregistra încasări de $9 miliarde din bilete în acest an. (CNBC)

3. Super Hippo Studios RO, subsidiara din România a diviziei de jocuri video a grupului multinațional MindGeek, care deține site-urile de top pentru adulți PornHub, YouPorn, RedTube și multe altele, precum și casele de producție de profil Brazzers, Digital Playground și Reality Kings, și-a majorat anul trecut cu peste 85% cifra de afaceri și cu 52% profitul net. (Profit.ro)

4. Gigantul german din domeniul din Big Pharma Bayer va investi $5,6 miliarde în dezvoltarea de alternative la ierbicidul Glyphosate, pentru care compania a fost dată în judecată de 13,000 de persoane. Procesele aflate pe rol susțin că respectiva substanță ar fi cauzatoare de cancer. (Bloomberg)

5. KPMG se pregătește să plătească până la $50 milioane pentru a ajunge la o înțelegere cu americanii de la Securities and Exchange Commission (SEC), ca urmare a unor acțiuni întreprinse de foști parteneri ai companiei din domeniul auditului. Aceștia ar fi aflat în avans ce clienți vor fi supuși inspecțiilor SEC și ar fi împărtășit informațiile confidențiale. Aceasta ar fi cea mai mare amendă data de SEC unui auditor până în prezent. (WSJ)

Bonus:

6. Dezvoltatorul imobiliar ceh RC Europe, fondat de antreprenorii Miroslav Hartman și Jan Prokop – foști directori ai retailerului german Lidl – pregătește investiții de peste €70 milioane pe piața imobiliară românească în următorii doi ani, cea mai importantă fiind într-o clădire de birouri ce ar putea fi ridicată pe un teren amplasat în zona Orhideea, noul pol de dezvoltare al Bucureștiului. (Profit.ro)

7. Compania NY’ER România, cu sediul în Cluj-Napoca, administratorul magazinelor de modă New Yorker, a raportat pentru 2018 o cifră de afaceri de 304,4 milioane lei, mai mult cu 11,5% faţă de anul anterior. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul de locuri oferite de companiile aeriene din China au scăzut cu 32% într-o singură săptămână – Cronica de Business
IT-ştii români au cele mai mici salarii din regiune – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău