Cât valorează, de fapt, piața de e-commerce din România? – Cronica de Business

1. CEO-ul CEL.ro, Tiberiu Pop, unul dintre principalii jucători din piața de e-commerce din România, contestă cifra privind valoarea pieței locale de comerț online, de €3,5 miliarde, avansată încă de la începutul anului, și spune că valoarea reală, bazată pe date concrete, este de circa €1,2-1,3 miliarde. (Profit.ro)

2. Boeing estimează că piața aviației din China va genera venituri de $3 trilioane în următoarele două decenii. (CNBC)

3. Piața globală de plăți, inclusiv cele cu cardul și transferurile internaționale, este așteptată să valoreze $2 trilioane în 2025. (Reuters)

4. Casele inteligente sunt preferate de din ce în ce mai mulţi români, creşterea acestui segment fiind de 30% pe an, în condiţiile în care acestea ajung la 5% din totalul segmentului rezidenţial nou construit. (News.ro)

5. Terenul fostei fabrici Helitube din cartierul bucureștean Colentina a fost cumpărat de SIF Banat-Crișana, prin divizia BH Retail, fiind cea mai scumpă tranzacție pe piața locală a terenurilor din prima jumătate a anului. (Profit.ro)

Bonus:

Doua cu Blackstone: 6. Gigantul Blackstone a preluat un fond Canadian cu proprietăți în Olanda și Germania, tranzacția fiind evaluată la $4,7 miliarde. (Bloomberg) 7. Grupul Blackstone este în discuții avansate pentru cumpărarea faimoaselor cazinouri Bellagio și MGM Grand din Las Vegas. (Bloomberg)

8. Compania daneză din domeniul farmaceutic Lundbeck a ajuns la o înțelegere pentru achiziția firmei americane Alder BioPharmaceuticals, care este pe cale să lanseze un nou medicament pentru tratamentul migrenelor. Tranzacția este evaluată la aproape $2 miliarde. (CNBC)

9. Un grup francez a investit €8 milioane la Oneşti într-o fabrică de beţe din lemn pentru cafea şi îngheţată. (ZF)

10. Corporația olandeză DSM ia în considerare preluarea diviziei de nutriție și bioștiinta de la DuPont, în schimbul a $25 miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
ROCA Investments intră în acţionariatul Bico Industries – Cronica de Business
Consumul a crescut cu aproape 30% pe primele cinci luni din 2022 – Cronica de Business