eMAG ia în calcul o listare pe bursa românească – Cronica serii

1. Domeniul portalromania.ro, aferent proiectului eRomania, nu a mai fost prelungit de Guvern, fiind preluat de o persoană fizică care l-a scos la vânzare. 12 milioane de euro s-au cheltuit pe construcția acestui portal care nu a funcționat. (Hotnews)

2. eMAG, cel mai mare retailer online din România, ia în calcul o ofertă publică inițială pe bursa românească și, posibil, și pe alte burse. (Profit.ro)

3. Audierile miniştrilor Cabinetului Orban ll în Parlament vor avea loc în 17, 18 şi 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor reunite este programat în 24 februarie, la ora 16:00. (News.ro)

4. Marii comercianți de produse alimentare nu vor mai fi obligați ca, pentru categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, produse lactate și de panificație, să achiziționeze aceste produse în proporție de cel puțin 51% din volumul de marfă pe raft din lanțul alimentar scurt, adică de la producători români autohtoni. (Profit.ro)

5. Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ azi pentru Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu, propuse la conducerea Parchetului General şi a DIICOT (News.ro). Crin Nicu Bologa a primit aviz pozitiv pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. (G4Media)

Una din Cronica de Business: Daimler a înregistrat cele mai proaste rezultate din ultima decadă, după ce profitul net pe 2019 a scăzut cu 60%, până la valoarea de $2,7 miliarde, în urma scandalului Dieselgate. (Financial Times)

6. Câştigul salarial mediu nominal net a fost, în decembrie 2019, de 3.340 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 161 lei (+5,1%), potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

7. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat noutățile din programul “Rabla”, spunând că, prin bugetul alocat în acest an, 2500 de români își pot cumpăra o mașină full-electric și 400 – hibride plug-in. Ministrul a spus că a fost introdusă condiția pentru a nu înstrăina mașina electrică cel puțin un an. El afirmă că prin Programul Rabla vor putea fi achiziționate anul acesta și motociclete. (Profit.ro)

8. 41% dintre oamenii de știință și inginerii angajați în România în 2018 erau femei, procent egal cu media la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat. (Profit.ro)

9. Traficul de internet din Coreea de Nord a crescut cu aproximativ 300% din 2017. Sancțiunile impuse de Statele Unite au fost evitate cu ajutorul unei conexiuni cu Rusia, prin care trece cam jumătate din traficul țării. (NY Times)

Una din Cronica Externa: Benjamin Netanyahu a început cartografierea teritoriilor palestiniene din West Bank pentru anexarea acestora, desi planul de pace cu palestinienii nu a fost încă agreat. Israel riscă retragerea sprijinului american dacă încalcă termenii înțelegerii stabiliți cu Donald Trump, de a nu avansa în teritorii acum. (TimesofIsrael)

10. Prima misiune SpaceX cu astronauți la bord ar putea avea loc pe 7 mai. Misiunea, numită Demo-2, îi va avea la bord pe astronauții NASA Doug Hurley și Bob Behnken, care vor ajunge cu această ocazie la al treilea zbor în spațiu. Cei doi vor zbura cu Crew Dragon și se pare că vor avea ca destinație Stația Spațială Internațională. (TechCrunch)

Fotografia serii – Exerciții pentru evacuarea pasagerilor suspecți de coronavirus pe un aeroport din Rusia. Nail Fattakhov/Tass/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Depozitele populaţiei şi firmelor au crescut și în august, ajungând la 342 miliarde lei – Cronica serii
Radarele MApN au detectat luni dimineață cele trei rachete de croazieră lansate de Rusia spre Ucraina și care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău