Euro a depăşit nivelul de 4,84 lei la băncile comerciale – Cronica serii

1. Euro a depăşit nivelul de 4,84 lei la băncile comerciale, după ce Banca Naţională a României a anunţat un nou nivel record pentru euro. Pe piaţa interbancară, euro a avut un vârf de 4,7762 lei. BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,7729 lei/euro, în creştere cu 0,13% faţă de valoarea atinsă vineri. (News.ro)

2. Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care prevede reducerea numărului de ore la școală și combaterea bullying-ului. (Hotnews)

3. Coșul lunar pentru un trai decent în România a crescut cu 200 de lei în 2019. O familie cu doi copii are nevoie de aproape 7.000 de lei ca să își poată permite, pe lângă mâncare și chirie sau rata locuinței, ieșiri în oraș și vacanțe. (Link)

Una din Cronica de Business: 5. Compania de cosmetice și parfumuri Coty va prelua 51% din Kylie Cosmetics, compania americană înființată de Kylie Jenner, membră a faimoasei familii Kardashian, pentru $600 milioane. (CNBC)

4. Liderul USR Dan Barna a reacționat azi la scrisoarea deschisă dată publicității ieri de PLUS, partenerii de alianță, în care este propusă constituirea unui organism de conducere comun al celor două partide. Barna a spus că Aliana USR PLUS merge mai departe, că trebuie să construiască pe „loialitate între parteneri” și „de aceea nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință de presă sau scrisori deschise trimise prin presă”. (G4Media)

5. Peste 22% dintre companiile din România au fost vizate de inspecții fiscale anul trecut, procent de aproape trei ori mai mare decât în 2017 sau 2016, dar sub media din Europa Centrală și de Est de 32%. (Profit.ro)

6. Statul american California a fost dat în judecată pentru legea care cere ca toate consiliile de administrație ale companiilor listate să aibă cel puțin o femeie membru, începând de anul viitor. (AP)

Una din Cronica de Tehnologie: Iranul a oprit cea mai mare parte a internetului, într-o încercare de împiedicare a comunicării dintre protestatari. Este vizat nu doar internetul fix, ci și rețelele operatorilor mobil. Protestele au la bază scumpirea prețurilor la carburanți. (TechCrunch)

7. Revolut are circa 850.000 de clienți în România în acest moment și spera să ajungă la 1 milion de utilizatori la finele anului. (Profit.ro)

8. O călătorie cu avionul de la București la Brașov ar dura mai puțin de o oră, iar prețul biletului va depăși 50 de euro. (Economica)

9. John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate al președintelui Trump, va primi $2 milioane pentru a-și scrie memoriile. (AP)

10. Opoziţia a pierdut cele două mandate de care dispunea, după ce toți cei 110 deputaţi câștigatori în alegerile de ieri, din Belarus, fac parte din partide care-l susţin pe preşedintelui Aleksnadr Lukaşenko. (News.ro)

Fotografia serii: Focuri de artificii la Havana, la aniversarea a 500 de ani de la înființarea orașului. Sven Creutzmann/Mambo Photo/Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – România a avut anul trecut al doilea cel mai mare nivel al deficitului bugetar din Uniunea Europeană
Comisia Europeană a avertizat România în cazul exploatărilor forestiere ilegale – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău