Europa a depășit, pentru prima oară, 100.000 de noi cazuri la nivelul unei zile – Cronica dimineții

1. Europa a depășit, joi, 100.000 de cazuri de Covid-19 raportate într-o singură zi, pentru prima dată de la începutul pandemiei. Europa de Est e cea mai afectată regiune, cu peste 33.600 de cazuri raportate joi. (Hotnews)

2. Doctorul David Nabarro, unul dintre specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății pe Covid-19, face apel la liderii lumii să nu folosească izolarea că prima metodă de control a pandemiei. (Link)

3. Guvernul a anuntat modalitățile de susținere a sectorului HoReCa: continuarea plății șomajului tehnic pentru angajați pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil (Kurzarbeit) și plata unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menținut la reluarea activității. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Producătorii americani de canabis listați la bursă au înregistrat creșteri ale prețurilor acțiunilor, după ce Kamala Harris, care ar putea deveni vicepreședinele Statelor Unite în cazul în care Joe Biden câștigă alegerile, a declarat că marijuana ar fi scoasă de sub incidența legilor federale. (Reuters)

4. Alianța USR PLUS își stabilește sâmbătă și duminică listele de candidați la alegerile parlamentare stabilite pentru data de 6 decembrie. În majoritatea județelor, inclusiv în București, alcătuirea listelor se realizează prin votul delegaților care se vor reuni în conferințe online. Procesul nu este lipsit de tensiuni, în contextul în care mai mulți reprezentanți ai opoziției interne la actuala conducere a USR acuză manipularea alegerilor interne și faptul că sunt trași pe linie moartă. (G4Media)

5. Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a anunțat că Armenia și Azerbaijan au agreat o încetare a focului începând de azi, în regiunea Nagorno-Karabakh. Rusia a găzduit o întâlnire între miniștrii de Externe ai celor două țări. (Reuters)

6. Turismul intern în China și-a revenit, ajungând la 80% din cât era înainte de pandemie. China raportează zilnic un număr mic de noi cazuri. (Bloomberg)

7. Microsoft le va permite mai multor angajați să lucreze permanent de acasă. Compania a anunțat vineri un ghid pentru un program “hibrid” ce permite o flexibilitate mult mai mare pentru momentul când birourile din SUA se vor redeschide. Microsoft va permite angajaților să lucreze de acasă pentru mai puțin de 50% din săptămâna lor de lucru sau managerilor să le aprobe munca permanentă la distanță. Angajații care optează pentru opțiunea permanentă de lucru de acasă vor renunța la spațiul de birou alocat, dar vor putea lucra și de la birou, în spații comune. (TheVerge)

Una din Cronica de Divertisment: Maratonul București va avea loc duminică, 11 octombrie, în condiții speciale. Organizatorii au invitat doar 250 de sportivi profesioniști care vor alerga pe un traseu pe Bulevardul Unirii și Splaiul Independenței. Între timp, amatorii se pot înscrie în competiția virtuală “RunRomania Virtual Run Week”. Aceștia aleg distanța pe care doresc să o parcurgă și au la dispoziție 7 zile pentru a finaliza cursa în perioada 11-18 octombrie pe orice traseu își doresc. Taxa de înscriere este de 25 de euro. (News.ro)

8. Capitalizarea companiei chineze AliBaba a depășit $800 de miliarde, după ce prețul acțiunilor a crescut cu 42% de la începutul anului. AliBaba a depășit Facebook și a devenit a cincea cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume. (WSJ)

9. Între aprilie și iunie, volumul taxei pe vânzări în San Francisco a scăzut cu 43%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea pentru vânzările online a fost de doar 1%, ceea ce arată că populația a părăsit orașul în timpul măsurilor de izolare. (Link)

10. Arhiepiscopul catolic din New Orleans a anunțat că a ars altarul bisericii din Pearl River unde un preot a fost prins întreținând relații sexuale cu două femei “dominatoare”. Cei trei au fost arestați de poliție, fiind surprinși în timp ce-și înregistrau cu un telefon actul sexual. Femeile purtau corsete și cizme cu toc înalt, iar în jurul altarului erau jucării sexuale și lumini. Avocatul celor două femei a contestat arestul susținând că acuzațiile poliției, conform cărora e vorba de act sexual în loc public, nu se confirmă. (Link)

Fotografia dimineții – Coperta revistei Time, ediția de săptămâna viitoare:

Ți-ar mai putea plăcea
Cele doua fete dispărute la Caracal au fost ucise – Cronica dimineții
Cronica dimineții – iTunes va fi disponibil pe televizoarele Samsung

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău