Florin Cîţu: PNL nu va creşte taxe în perioada următoare. Marcel Ciolacu: Nu putem rămâne singura țară din Europa cu cotă unică – Cronica serii

1. Începând cu 1 ianuarie 2022, instituțiilor publice li se interzice să mai solicite persoanelor fizice și firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituții ale statului, potrivit unui proiect de lege promulgat astăzi de șeful statului. (Profit.ro)

2. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că se aşteaptă la o creştere a ratei de infectare după redeschiderea şcolilor deoarece acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată şi nu trebuie să credem că acum lucrurile vor sta diferit. El a explicat că pe măsură ce interacţiunea şi mobilitatea persoanelor cresc, creşte şi probabilitatea de a fi expus la această infecţie. (News.ro)

3. Ministerul Finanțelor vizează un deficit bugetar de aproximativ 4,1% din PIB pentru primele zece luni ale anului, urmată de o execuție, în noiembrie și decembrie, care să țină deficitul anual sub 6,5% din PIB, au declarat surse guvernamentale. (Profit.ro)

4. Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis marţi majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an, de la 1,50 la sută pe an, începând cu data de 10 noiembrie. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: În ultimii doi ani, armata israeliană a derulat un amplu program de supraveghere a palestinienilor, care a folosit recunoașterea facială într-o rețea de dispozitive mobile și camere video. Parte a programului este componenta de smartphone, numită Blue Wolf, cu care se fac poze palestinienilor, poze care sunt comparate cu cele dintr-o bază de date. (Washington Post)

5. Florin Cîţu a declarat că PNL nu va creşte taxe în perioada următoare, lucru pe care partidul îl susţine cu fermitate. El a mai spus că niciun sistem de impozitare care va duce la creşterea taxelor nu va fi accepat de liberali, întrebat despre ideea PSD de impozitare progresivă (News.ro). Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, în ceea ce privește cota unică, că România va arăta «cum arată restul Europei»”. „Că în toate țările civilizate și cu economie mai dezvoltată decât România. Mai sunt patru state care au rămas la cota unică în Europa. Categoric că trebuie să revenim la impozitarea marilor averi. Este o discrepanță imensă în acest moment în societate, între cei bogați și cei săraci”, a spus Ciolacu. (Digi24)

6. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat că România îşi propune o acoperire vaccinală de 70% în 2022 şi de 90% în 2023 împotriva COVID-19, pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani. (News.ro)

7. Doar 36% dintre elevi afirmă că au primit informaţie relevantă despre vaccin, la şcoală, arată o anchetă online realizată de Salvați Copiii România și Consiliul Național al Elevilor. Sondajul a fost derulat on-line pe un eşantion de 21.581 de elevi, în perioada 15 – 25 octombrie 2021. (Hotnews)

8. Negocierile dintre PNL PSD și UDMR pe domeniile specifice din programul de guvernare încep miercuri la Vila Lac. Din partea social democraților, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu va fi coordonatorul programului de guvernare. De la PNL vor merge la negocieri vicepresedintii pe domenii. (G4Media)

9. Bulgaria urmează să emită ”certificate verzi”, în urma unui test cu privire la anticorpi, începând de joi, a anunţat marţi ministrul bulgar al Sănătăţii Stoiko Kaţarov. (News.ro)

10. Aproximativ 30% din cirezile din Bulgaria sunt etichetate fictiv și astfel, în ultimii ani, s-au irosit subvenții de milioane de leva. Acest lucru a fost anunțat de ministrul bulgar al agriculturii, Hristo Bozukov. Ministrul a subliniat că, cu cât verificările la cirezile din Bulgaria se aprofundează, cu atât mai multe animale virtuale ies ca fiind înregistrate de fermieri. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
BERD a revizuit puternic în scădere estimarea privind creșterea economiei României în 2022 – Cronica serii
Premierul Florin Cîtu: Bugetul pe 2021 va fi construit cu un deficit în jur de 7% din PIB – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău