Fornetti a avut cel mai bun an în România, canadienii fac cosmetice cu canabis în Marea Britanie, iar câștigurile Apple depind mult de China – Cronica de Business

1. Analiștii Goldman Sachs estimează că 30% din câștigurile Apple ar dispărea în cazul în care compania este interzisă în China continentală. Business-ul din China al producatorului de iPhone-uri a reprezentat circa 17% din vânzări în al doilea trimestru al anului fiscal curent, echivalentul a $10,2 miliarde. (CNBC)

2. Producătorul ungar de produse congelate de patiserie Fornetti, a realizat afaceri de 196,2 milioane lei în România anul trecut  cele mai mari de la lansarea pe piața locală, dar un profit net de 16,2 milioane lei, în scădere de la cele 18 milioane lei în 2016. (Profit.ro)

3. Producătorul canadian de canabis Canopy va achiziționa compania de cosmetice britanică This Works, pentru £42 milioane. Mișcarea le va permite canadienilor să se extindă în Europa. Aceștia vor lansa o linie de cosmetice pe bază de canabidiol, o substanță prezentă în canabis care nu are efect psihoactiv și care este permisă în Marea Britanie. (Bloomberg)

4. Gigantul British Steel a intrat în lichidare, punând în pericol 5.000 de locuri de muncă în mod direct și alte 20.000 pe orizontală. Discuțiile cu guvernul britanic pentru salvarea companiei au eșuat, astfel că acum se caută un cumpărător. (BBC)

5. TransferWise a atras investiții în valoare de $292 milioane, dublând valoarea companiei de transfer de bani, până la $3,5 miliarde. Fondată în 2011, TransferWise are în prezent 5 milioane de clienți și un volum de tranzacții în valoare de $5,1 miliarde pe luna. (Telegraph)

Bonus:

6. Compania petrolieră saudită Aramco a ajuns la un acord pentru achiziția a 5 milioane de tone de gaz natural lichefiat (GNL) pe an de la americanii de la Sempra Energy. Aceasta este prima dată când saudiții cumpără GNL din SUA, iar mișcarea face parte din strategia companiei de a deveni un jucător semnificativ în segmentul respectiv al pieței de energie. (CNBC)

7. Trei companii aeriene din China – China Eastern, China Southern și Xiamen Airlines – vor cere compensații de la Boeing pentru scoaterea din activitate a avioanelor 737 Max. Cele trei companii urmează exemplul concurenților din piețe precum India, Norvegia și Polonia. Deși nu este clar cât va fi Boeing obligată să plătească pentru scoaterea avioanelor din funcțiune, analiștii estimează o sumă totală de $100 milioane pe lună. (New York Times)

8. O mie de selleri din România vând în Ungaria, Bulgaria și Polonia și au livrat anul trecut peste 200.000 de comenzi prin intermediul platformei eMAG Marketplace, dublu față de anul precedent. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon ar putea prelua studioul de filme MGM – Cronica de Business
FMI: Intrarea Rusiei în default nu va declanșa o criză financiară globală – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău