Gigi Becali vinde birouri într-un cartier de lux al Bucureștiului – Cronica de Business

1. TC Capital, companie de investiții și dezvoltare de proprietăți cu sediul în România, coordonată de Ali Capa, fost acționar și director executiv al Anchor Grup, a lansat proiectul de clădiri de birouri Hyperion Towers, în urma unui proces extins de renovare. (Profit.ro)

2. Profitul Starbucks în al patrulea trimestru fiscal a fost de $802,9 milioane, în creștere față de cele $755,8 milioane din perioada similară a anului trecut. Compania a înregistrat vânzări în creștere cu 6% în SUA și cu 5% în China. (CNBC)

3. Miliardarul turc Aydin Dogan își va folosi cele $700 milioane încasate din vânzarea imperiului media pentru a finanța achiziții acasă și în străinătate. Printre altele, compania sa deține proprietatea Trump Towers în Istanbul. (Bloomberg)

4. Compania petrolieră Shell a avut un profit cu 15% mai mic în ultimele trei luni, până la valoarea de £3,7 miliarde, pe fondul cererii în scădere la nivel global. (Guardian)

5. Omul de afaceri George Becali, finanțatorul echipei de fotbal FCSB, a avizat vânzarea unor clădiri de birouri ale producătorului de componente electronice Romes din Voluntari, pentru un preț de minimum €3 milioane. (Profit.ro)

Bonus:

6. Gigantul Altria, care deține brandul Marlboro, a reevaluat în scădere cu $4,5 miliarde participația pe care o deține în producătorul de țigări electronice Juul. (Wall Street Journal)

7. Omul de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat Crișana, pregătește documentația pentru construcția unui ansamblu rezidențial în apropierea Băneasa Shopping City din București și așteaptă obținerea parametrilor urbanistici pentru terenul fabricii Alumil din Rahova cu scopul de a cumpăra și dezvolta un proiect imobiliar de anvergură în loc. (Profit.ro)

8. Fiat Chrysler și compania franceză PSA, care produce automobilele Peugeot, vor fuziona, mișcare care va da naștere celui de-al patrulea cel mai mare jucător de profil la nivel global. (Financial Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Transilvania a continuat să-și majoreze dominația în piața bancară din România și a ajuns să dețină aproape o cincime din activele pieței bancare – Cronica de Business
Profitul OMV Petrom a scăzut cu 64% în 2020 – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău